MAFIA italiană – trafic cu COCAINĂ prin firmele din România. Procurorii DIICOT au descoperit rețeaua

- Advertisement -

Pe data de 1 februarie 2014, procurorii DIICOT au început urmărirea penală ”in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc. Ieri, 15 octombrie 2014, oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Mohan Marian (61 de ani), pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 48 alin. 1 C. penal rap. la art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000.

Conform probelor administrate în cauză, față de inculpat există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna noiembrie 2013, i-a ajutat pe numiții Scuteri Angelo, Valellonga Marino, Bellucci Pietro și Tripodi Demetrio (cetățeni italieni) să achiziționeze și să transporte cocaină provenită din Bolivia cu destinația Milano (Italia).

Beneficiarii acestor droguri erau cetățenii italieni Scuteri Angelo, Valellonga Marino, Bellucci Pietro și Tripodi Demetrio care sunt membrii unei celule mafiote din regiunea italiană Calabria, aflată în structura uneia dintre cele mai periculoase organizații criminale cunoscută sub denumirea ”N’DRAGHETA”, specializată în săvârșirea de infracțiuni privind traficul de droguri și omucideri, aspect despre care inculpatul avea cunoștință.

Pentru ca drogurile să fie transportate cu succes din Bolivia în Italia și pentru a evita interceptarea drogurilor de către autorități, furnizorii acestora le-au disimulat în material feros, au păstrat contactul permanent cu inculpatul Mohan Marian (telefonic și prin intermediul poștei electronice), care, prin intermediul firmei sale SC ELZUROM AGINVEST SRL, a intermediat operațiuni de import mărfuri.

În urma investigațiilor efectuate, autoritățile române au obținut datele de identificare ale containerului în care au fost disimulate drogurile, dar și informații referitoare la ruta de transport maritim cu destinația finală Portugalia – Sines, iar procurorii DIICOT au încunoștiințat organele judiciare din Italia. În urma cooperării juridiciare internaționale, autoritățile vamale din Olanda – Portul Rotterdam au efectuat în data de 17 aprilie 2014 un control conspirat, ocazie cu care s-a constatat că în container se afla material feros reciclabil, (provenit din Bolivia) printre care și un număr de 7 profile metalice suspecte, în interiorul cărora a fost găsită cantitatea totală de 70 kg cocaină. Containerul fusese expediat în data de 10 februarie 2014 din portul Matarani (Peru), la bordul navei Hansa Ronneburg, cu traseu prin Panama, unde a fost transbordat pe nava Ever Reward și transportat până la New York, unde a fost din nou transbordat pe nava Cosco Nagoya, cu destinația finală Portugalia, pentru societatea SC ELZUROM AGINVEST SRL, care aparține inculpatului Mohan Marian și numitului Bellucci Pietro.

În timpul efectuării acestor operațiuni, inculpatul Mohan Marian împreună cu furnizorul drogurilor și numitul Scuteri Angelo au schimbat destinația finală, respectiv portul Constanța, intenționând să îl transporte ulterior pe cale terestră până la Milano, inculpatul fiind persoana care urma să se ocupe și de acest transport. Transbordarea și îmbarcarea repetată a acestui container pe mai multe vase maritime au fost efectuate pentru a eluda și a face dificilă o eventuală investigație.

Autoritățile italiene au dispus în data de 15 septembrie reținerea și ulterior arestarea preventivă a numiților Ameduri Rocco, Belucci Pietro, Di Giorgio Antonio, Jerino Giuseppe, Scuteri Angelor, Tripodi Demetrio și Vallelonga Marino, pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere în scopul comiterii de infracțiuni privind traficul de droguri.

În cadrul anchetei procurorii DIICOT și polițiștii DCCO au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Direcției Operațiuni Speciale. Procurorii DIICOT au solicitat astăzi Tribunalului București arestarea preventivă a inculpatului Mohan Marian pentru o perioadă de 30 de zile.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Timișoara – de la primul tramvai electric la întâiul mijlocul de transport în comun cu cea mai lungă autonomie din lume

De-a lungul secolelor, în Banat s-au înregistrat nenumărate premiere....

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Pajiştea cu narcise de la Băteşti, locul de poveste unde florile cresc inexplicabil

Situată la 800 m de DN 68A, între oraşul...

Articole asemănătoare

38 de clase modulare se montează, în această vara, pentru elevii din Timisoara

A început procesul de montare a noilor clase modulare...

Politistii de la Crima Organizata din Timisoara au descoperit cocaina intr-o masina, la granita cu Ungaria

Poliţiştii de la Brigada de combatere a criminalităţii organizate...

Politia Locala descopera numarul ”ingrijorator” de drogati din parcurile Timisoarei

Cinci tineri au fost depistați de polițiștii locali consumând...

Politistii din Timis, actiuni de prevenire in scoli

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare...

Din aceeași categorie

Categorii Populare