În cursul zilei de 5 ianuarie 2014, nu mai puţin de 110 poliţişti de la rutieră şi ordine publică au fost pe baricade pe raza judeţului Timiş, aceştia fiind puşi să vegheze la modul cum şoferii înţeleg conducerea autovehiculelor în siguranţă, dar mai ales pe cei care se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.

Din nou toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier Timiş au fost puse „în funcţiune”, pentru depistarea şoferilor care nu respectă limitele legale de viteză. Cu această ocazie, poliţiştii au întocmit 5 dosare penale conducătorilor auto depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, sau conduceau autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice. De asemenea oamenii legii au aplicat 404 sancţiuni contravenţionale, dintre care 140 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Au mai fost reţinute şi 7 de permise de conducere, 6 dintre acestea fiind ale şoferilor care nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire şi au fost retrase şi 7 certificate de înmatriculare.