Timişoara sărbătoreşte luni Ziua Internaţională a Dansului

- Advertisement -

Timişoara sărbătoreşte luni Ziua Internaţională a Dansului, marcând această sărbatoare, cu un spectacol folcloric susţinut de ansamblul „Doina Timişului”. Evenimentul va avea loc în Sala festivă, a Casei Studenţilor, luni,  29 aprilie 2013, de la ora 19:00. Conducerea muzicală este asigurată de către Dorian Sicoe, iar coregrafia spectacolului este a maestrului coregraf Marius Ursu.

Ziua de 29 aprilie marchează la nivel mondial, Ziua Internaţională a Dansului. În 1982, Institutul Internaţional de Teatru (ITI), prin Comitetul Internaţional al Dansului (CID), a hotărât ca, în fiecare an, pe 29 aprilie, să se sărbătorească Ziua Internaţională a Dansului. Scopul principal al manifestărilor prilejuite de Ziua Internaţională a Dansului este atragerea atenţiei unui public mai larg către arta dansului. O atenţie specială ar trebui dată adresării către un public „nou” – oameni care nu urmăresc evenimentele din lumea dansului în timpul anului.

Intenţia Zilei Internaţionale a Dansului şi a mesajului său este să îi aducă laolaltă, în această zi, pe toti cei interesaţi de dans, să sărbătorească această formă de artă şi să-i dezvăluie universalitatea, să depăşeasca toate barierele politice, culturale, etnice şi să aducă împreună oameni în pace şi prietenie printr-un limbaj comun – care este dansul. „Intrarea la acest eveniment este liberă. Vă mulţumim şi vă aşteptăm!” anunţă directorul Vlad Ioan Gârboni.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img