Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieÎncă un mall la Timișoara! Frații Cristescu au vândut terenul fostei fabrici...

Încă un mall la Timișoara! Frații Cristescu au vândut terenul fostei fabrici Dermatina. Vezi cine l-a cumpărat!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Fondul de investiții sud-african NEPI a cumpărat de la Emil și Marius Cristescu, cei doi proprietari ai Bega Group, terenul fostei fabrici Dermatina. Conform declarațiilor, noii proprietari vor construi aici, până anul viitor, un nou mall, iar valoarea investiției se va ridica la aproximativ 100 de milioane de euro.

Astfel, cei doi afaceriști anunțau acum doi ani că pe terenul de 20 de hectare de la Dermatina vor să ridice un parc de retail cu o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro. Între timp, însă, planurile s-au  schimbat, iar cei doi au scos proprietatea la vânzare, pentru prețul estimat de 15 milioane de euro. NEPI a cumpărat 18 hectare, iar lucrările la mall urmează să înceapă la sfâșitul anului. Restul de două hectare au fost achiziționate de propietarii lanțului de magazine Dedeman, care doresc să construiască un al doilea magazin de bricolaj.

„A fost o tranzacţie pentru care am început discuţiile în urmă cu doi ani, când de altfel a fost agreat şi preţul, dar ultimele detalii au fost finalizate abia săptămâna trecută, când a fost semnat contractul. În tranzacţie au fost implicate patru părţi – doi proprietari şi doi cumpărători. Noi am preluat un teren de circa 18,3 hectare, iar cei de la Dedeman au cumpărat patru hectare pentru un magazin de bricolaj. Vom face o dezvoltare comercială foarte mare, pe un singur nivel, doar zona de entertainment va fi la etaj, şi intenţionăm să începem lucrările la prima fază până la finalul acestui an“, a declarat Martin Slabbert, reprezentant al NEPI, pentru Ziarul Financiar.”

sursa foto: adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Panica si flacari la Shopping City. Un magazin din mall a luat foc

Mobilizare impresionantă de forţe la mall-ul din Calea Şagului, în această seară. Unul din...

Hai la mall si doneaza sange pentru a salva o viata. Campanie speciala in luna iubirii

Criza de sânge din spitalele din România nu mai este de mult timp un...

Emil Cristescu, prădat de hoți

Hoții au reușit să dea lovitura acasă la omul de afaceri Emil Cristescu. Furtul...