Bilanțul lunii aprilie cuprinde infracțiuni, dar și foarte multe sancțiuni contraveționale constatate. Pe timpul executării misiunilor de asigurare a ordinii publice atât independent, cât şi în cadrul misiunii de menţinere a ordinii publice desfăşurate în comun cu poliţiştii şi cu alte instituţii cu atribuţii pe acest segment de activitate, jandarmii timişoreni au aplicat un număr de 249 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 49.800 lei. Pentru clarificarea situaţiilor privind acest tip de sancţiuni, a fost condus la sediul Grupării Mobile de Jandarmi un număr de 12 de persoane. Oamenii legii au constatat un număr de 50 de infracţiuni, 4 dintre ele fiind săvârşite de către minori. Infracţiunile constatate au vizat fapte incriminate de Codul Penal, fapte contra persoanei, precum şi alte fapte incriminate de legi speciale.

”Prin misiunile desfăşurate, fie că acestea au fost executate în Timişoara sau în cele patru judeţe aflate în responsabilitatea Grupării de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod” Timişoara, efectivele de jandarmi timişoreni s-au aflat în mijlocul cetăţenilor, preocupându-se de siguranţa şi liniştea acestora”, ne-a transmis Nicolae Bocâncă, purtătorul de cuvânt al instituției.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.