Joaca de-a testarea, in cazul Maternitatii “Odobescu”: mamele zic BA, clinica zice DA!

- Advertisement -

Cu cât numărul mămicilor și nou-născuților, depistați pozitiv, după externarea de la Maternitatea “Odobescu”, creste de la o zi la alta, tot așa, proporțional, intensitatea negării evidențelor, venite din partea celor care ar fi trebuit sa vegheze la bunul mers al lucrurilor, urcă și ea pe scara Richter.

Practic, o explozie de declarații total contradictorii! Halucinant, dar de la isterii de genul “Timișoara, o a doua Suceava” și la declarații pompieristice de felul “e bine ca am carantinat maternitatea” s-a ajuns, aproape de final, la afirmații de genul “nu se poate susține cu certitudine o contaminare intraspitalicească”. Greu de digerat…

Este evident că managementul Spitalului Clinic Municipal, în a cărui subordine este Maternitatea “Odobescu”, a luat, în serios, reclamele TV cu igiena personală. Doar “spălatul pe mâini”, a devenit principala preocupare a conducerii unității sanitare, aflate în subordinea…nici nu mai contează a cărei instituții locale. Irelevante sunt, pana la un punct, și susținerea politică sau culoarea carnetului de partid! Cu atât mai puțin, astăzi, când, însuși ministrul sănătății, Nelu Tătar, a fost prins ca vinde măști de protecție “la suprapreț și fără bon fiscal”, chiar prin farmacia familiei!

Pana la urma, adevarul nu are culoare iar când vine vorba despre adevăr, oamenii sunt daltoniști! Știu sa discearnă! Astăzi, toate mămicile și lehuzele, care au prins carantina și ridicarea acesteia, într-un Blitzkreig de 36 de ore, se simt ca niște mincinoase! De fapt, s-au infectat de Covid-19 de pe străzi, de prin alte județe. La fel și copiii lor, nou-născuți! Tot astăzi, asistentele, infirmierele și medicii se simt și ei…exact cum se simt și pacienții…pentru ca au aflat ca virusul nu a trecut pe la Maternitatea “Odobescu” și nici măcar pe strada, pe celălalt trotuar.

Cum altfel ar putea fi interpretata următoarea declarație a managerului Spitalului Municipal Timișoara, dr Olimpia Oprea: “Menționăm ca în data de 31.03.2020 au fost depistate primele cazuri COVID 19 pozitive în rândul personalului maternității Odobescu și s-a luat decizia testării tuturor pacientelor, bebelușilor și personalului din Maternitatea Odobescu în zilele de 31.03.2020 si 01.04.2020. Pentru cazurile menționate, nu se poate susține cu certitudine o contaminare intraspitaliceasca, existând posibilitatea transmiterii infecției în comunitate, după externarea pacienților”.

Noaptea minții

Sa apari acum, în ceasul al doisprezecelea, în Vinerea Mare, și sa declari, voalat, ca pacientele au mințit, când au declarat public ca au fost netestate, în momentul în care au părăsit spitalul, este cel puțin lipsa de orientare. Mai bine lipsa de orientare, decât sa folosim și noi limbajul academic de genul “nenorociți, ticăloși, hiene”. Mai mult, sa spui ca totul e bine și frumos, când toți angajații sunt revoltați din cauza lipsurilor, condițiilor de lucru, a proastei organizări și a absentei circuitelor medicale, o punem tot pe seama dezorientării. E plin Internetul de declarații, video și audio, ale mămicilor și angajaților de la “Odobescu”, care susțin, la unison, același lucruri: haos și minciuna!

Ultima e de acum câteva minute și a fost postata, tot pe internet, ca urmare a declarațiilor halucinante ale managerului de la Spitalul Municipal Timișoara: “NU e adevarat! Eu am plecat din spital pe data de 02.04 ..pana atunci nu se făcuse nicio o analiza nimănui..în data de 02.04 s-au închis ușile spitalului, după câteva ore de la externarea noastră. Deci e o minciuna ca analize s-au făcut în 31.03 și 01.04, o minciuna și ca asistentele purtau măști sau mănuși, abia marți când s-a aflat ca vine DSP-ul și-au pus măști, mănuși, halate dar pana atunci, mai ales ca a fost și weekend nu am văzut așa ceva. O bătaie de joc, tu nu ai voie sa primești flori de la persoanele de acasă, cum ca ai aduce virusu în spital și îl aduc ei..ei care spun ca sunt verificați la sânge sa nu cumva sa aibă cineva ceva..am văzut, din cauza lor stam cu frica, vin la spital și îmbolnăvesc bebeluși.

Vreau sa spun ca am rămas cu semne urate pe mâini din cauza dezinteresului total cu care te tratează..de 2 ori mi s-au umflat mâinile din cauza ca se înfundau venele și îmi băgau perfuzii fără sa le curețe, odată mi-a băgat fluturașul și nu știu cum a făcut doamna asistenta dar efectiv m-am trezit ca îmi curgea sângele pe pat și pe jos ..și tot doamna era foarte nervoasa cum ca ar fi vina mea ca îmi curge sânge, m-a lăsat așa iar ea s-a dus sa își spele mâinile în timp ce eu așteptam cu sânge pe mine sa îmi închidă fluturașul…mâncarea? O bătaie de joc!! Sa aduci tu unor mămici proaspăt născute la cina o pulpa cât o aripa cu margarina???? Unde ați mai văzut asa ceva ??? Nici măcar cu pâine, pulpa cu margarina”.

Eroare matematică

Pana la urma, nici nu mai contează cine minte sau nu, cine încearcă sa acopere mizeria și cine încearcă sa scape cu basma curată, atâta timp cât adevarul e limpede și clar ca lumina zilei. Important e cine va răspunde, atât pentru zădărnicirea combaterii virusului cât și pentru prioritizarea testărilor, în contextul în care, conform Legii Sănătății, “pacientul primează”. Tot ca și nuanță pascală, pe baza de cerneala și nu de vopsea de oua galus, conform adresei E-1383 din data de 1 Aprilie 2020, care poarta antetul Spitalului Municipal Timișoara, ștampila instituției și doua semnături în clar, la momentul declarării carantinei, în Maternitatea “Odobescu” Timișoara, se aflau internați “50 nou-născuți, 12 gravide, 7 însoțitoare, 32 lehuze și alte 9 paciente”. Adică, 110 persoane, în afara de personalul medical.

Aceeași adresa mai spune: “Au fost solicitate și primite de la Spitalul Victor Babeș 100 de probe de extracție și 96 kituri de polimerizare pentru pacienți”. Adică, practic, aproximativ 100 de teste rapide, având în vedere ca, probele de extracție și kit-urile de polimerizare merg mâna în mâna, ca un tot unitar, funcționând în interdependență. Si, la final, tot aceeași adresa, rupe gura târgului: “A fost supus testării întreg personalul existent în tură (Secțiile Neonatologie, Obstetrica-Ginecologie, ATI II, Bloc Operator V), un număr de 60 de persoane”.

Așadar, doar cadrele medicale au fost testate. Niciun cuvânt despre pacienți! Și nici nu avea cum sa fie altfel, întrucât, un calcul elementar de matematica demonstrează că nu poți sa împarți 100 de teste, și acelea luate cu împrumut, la un număr de 110 pacienți și alte 60 de cadre medicale. Și, da, așa cum rezulta din adresa, mai marii instituției sanitare au decis sa testeze doar personalul medical, nu și pacienții. De parca personalul medical îngrijea pacienții și asista la nașteri prin telepatie!

Pana și adresa nr 9023, emisă cu antetul DSP Timiș, alături de ștampila și alte cinci semnături, confirma ca în momentul carantinării Maternității “Odobescu” au fost testate doar cadrele medicale, care se aflau în tura, nu și pacienții. Bun, nici asta nu e important. Ce mai contează ca unii au fost testați și alții nu sau ca unii sunt catalogați drept mincinoși, așa pe față, cu maxima lejeritate.

Ce este cu adevărat important în toată aceasta poveste este răspunsul la următoarea întrebare: pana în acest moment, exista 3 paciente, infectate cu coronavirus, care au născut la “Odobescu” și care provin din județele limitrofe, doua din Hunedoara și una din Arad. Cum au ajuns aceste mămici sa nască, într-o maternitate din Timișoara, în condițiile în care, în perioada stării de urgentă, “importul” este interzis prin lege?! Asta-i întrebarea…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare