La Cluj a venit primăvara. CFR 1907 Cluj 3-1 Sporting Braga

- Advertisement -
La Cluj a venit primăvara. CFR 1907 Cluj 3-1 Sporting Braga 1

CFR Cluj s-a impus marţi seara, în etapa a V-a a grupei H din cadrul Ligii Campionilor, echipa lui Paulo Sergio trecând uşor de portughezii de la Sporting Braga, cu scorul de 3-1, Rui Pedro fiind eroul ardelenilor, mijlocaşul marcând toate golurile acestora.

Prima performanţă importantă pentru CFR Cluj – campioana en-titre a României. Ardelenii şi-au asigurat, marţi, calificarea în „primăvara europeană”. Trupa din Gruia reuşind calificarea în primăvara europeană, însă rămâne de văzut dacă elevii lui Paulo Sergio vor evolua în optimile Ligii Campionilor sau în Europa League.

Deschiderea scorului a venit repede, în minutul 7, Rui Pedro reuşind să facă 1-0 pentru ceferişti, după doar opt minute, acelaşi Pedro, repetând isprava pentru 2-0 în favoarea ardelenilor. Avantajul de două reuşite a rămas în picioare numai teri minute, Alan marcând pentru 2-1 în minutul 18. Deşi oaspeţii au dominat, cu o posesie zdrobitoare de peste 60 %, cei care au marcat au fost tot clujenii, echipa din Gruia ducând scorul la 3-1 prin acelaşi Rui Pedro, acesta fiind singurul reprezentant al unei echipe româneşti care reuşeşte să înscrie un hattrick în Champions League. Până la pauză singura fază importantă a fost eliminarea lui Douglao, în minutul 45+1, acesta văzând roşu direct pentru o intervenţie din alt sport asupra lui Rada, fără minge.

În partea secundă posesia superioară a continuat pentru elevii lui Jose Peseiro, însă ocaziile importante au fost trecute tot în dreptul celor de la CFR, între care amintim pătrunderea lui Bastos din minutul 59, mingea fiind salvată de fostul goalkeeper al ardelenilor – Beto, pentru proporţiile scorului, dar şi de barele porţii lui Beto luate la ţintă de Camora la alte două ocazii importante ale CFR-ului.

CFR 1907 Cluj: Felgueiras, Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada, Mureşan, Luis Alberto, Sougou (Aguirregaray ’74), Rui Pedro (Kapetanos ’81), Camora şi Bastos (Godemeche ’83). Antrenor: Paulo Sergio.

Sporting Braga: Beto, Leandro Salino (Helder Barbosa ’33), Douglao, Coelho, Ismaily, Ruben Micael, Custodio, Hugo Viana (Mossoro ’68), Alan, Eder (Ze Luis ’57), Ruben Amorim. Antrenor: Jose Peseiro.

Calcule

Pentru a se califica în optimile de finală ale Ligii Campionilor, CFR Cluj are nevoie de victorie pe Old Trafford, coroborată cu o înfrângere sau maxim un rezultat egal al turcilor de la Galatasaray Istanbul, în ultima rundă, la Braga. CFR se califică în optimile Champions League şi în cazul în care obţine un rezultat de egalitate la Manchester, cu United, dar cu condiţia ca turcii să piardă la Braga. În cazul în care niciunul din cele două „scenarii” nu vor avea un happy-end, CFR Cluj va juca în „primăvara europeană” în cea de-a doua competiţie fotbalistică a „Bătrânului Continent” – Europa League.
sursa foto: cfr1907.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare