AcasăStiriCulturaTeatrul German premiat la Festivalul Interetnic de Teatru Oradea

Teatrul German premiat la Festivalul Interetnic de Teatru Oradea

Teatrul German de Stat din municipiul de pe Bega a fost premiat la Festivalul Interetnic de Teatru, desfăşurat la Oradea. Instituţia bănăţeană a primit premii la trei categorii.

Teatrul German de Stat Timişoara a fost premiat la trei categorii în cadrul Festivalului Interetnic de Teatru. Premiile au fost acordate următorilor artişti:
– Enikő Blénessy (Femeia, „Marele război”) – Premiul pentru cel mai bun rol principal feminin;
– Olga Török (Jamie, „Furiile”) – Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin;
– Velica Panduru – Premiul pentru cea mai bună scenografie.

Enikő Blénessy este membră a ansamblului Teatrului German de Stat Timişoara din luna noiembrie 2011. A jucat pe scena Teatrului German în spectacolele „Ţinuturile joase” şi „CUPLUtoniu – Furiile & Marele război”.

Olga Török face parte din echipa Teatrului German din anul 2008. Dintre spectacolele în care a evoluat, amintim: „derdiedans”, „Ţinuturile joase”, „Fetiţa din bolul peştelui auriu”, „CUPLUtoniu – Furiile & Marele război”, „Urâtul” , „Don Carlos”, „Mountainbikerii” , „Cameristele”, „Shaking Shakespeare”, „Comedie pe întuneric”, „Cântăreaţa cheală”, „Don Juan”, „Toate la timpul lor”, „Käthchen din Heilbronn” şi „Opera de trei parale”.

Premiul pentru cea mai bun spectacol i-a revenit lui Bocsárdi László pentru producţia „Banul Bank” după Katona Jozsef. Bocsárdi László a montat în acest an „Neînţelegerea” la Teatrul German de Stat.

Festivalul Interetnic de Teatru Oradea s-a desfăşurat anul acesta între 11 – 18 noiembrie şi a fost organizat de Teatrul „Szigligeti” din Oradea. Festivalul a reunit pentru a şasea oară toate teatrele minoritare din România, teatrele maghiare şi germane, precum şi Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti. Teatrul German a prezentat în 17 noiembrie spectacolul „CUPLUtoniu – Furiile & Marele război” de Neil LaBute, în regia lui Radu-Alexandru Nica.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente