12.9 C
Timișoara
sâmbătă,17,aprilie,2021
AcasăStiriCulturaTeatrul German premiat la Festivalul Interetnic de Teatru Oradea

Teatrul German premiat la Festivalul Interetnic de Teatru Oradea

Teatrul German de Stat din municipiul de pe Bega a fost premiat la Festivalul Interetnic de Teatru, desfăşurat la Oradea. Instituţia bănăţeană a primit premii la trei categorii.

Teatrul German de Stat Timişoara a fost premiat la trei categorii în cadrul Festivalului Interetnic de Teatru. Premiile au fost acordate următorilor artişti:
– Enikő Blénessy (Femeia, „Marele război”) – Premiul pentru cel mai bun rol principal feminin;
– Olga Török (Jamie, „Furiile”) – Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin;
– Velica Panduru – Premiul pentru cea mai bună scenografie.

Enikő Blénessy este membră a ansamblului Teatrului German de Stat Timişoara din luna noiembrie 2011. A jucat pe scena Teatrului German în spectacolele „Ţinuturile joase” şi „CUPLUtoniu – Furiile & Marele război”.

Olga Török face parte din echipa Teatrului German din anul 2008. Dintre spectacolele în care a evoluat, amintim: „derdiedans”, „Ţinuturile joase”, „Fetiţa din bolul peştelui auriu”, „CUPLUtoniu – Furiile & Marele război”, „Urâtul” , „Don Carlos”, „Mountainbikerii” , „Cameristele”, „Shaking Shakespeare”, „Comedie pe întuneric”, „Cântăreaţa cheală”, „Don Juan”, „Toate la timpul lor”, „Käthchen din Heilbronn” şi „Opera de trei parale”.

Premiul pentru cea mai bun spectacol i-a revenit lui Bocsárdi László pentru producţia „Banul Bank” după Katona Jozsef. Bocsárdi László a montat în acest an „Neînţelegerea” la Teatrul German de Stat.

Festivalul Interetnic de Teatru Oradea s-a desfăşurat anul acesta între 11 – 18 noiembrie şi a fost organizat de Teatrul „Szigligeti” din Oradea. Festivalul a reunit pentru a şasea oară toate teatrele minoritare din România, teatrele maghiare şi germane, precum şi Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti. Teatrul German a prezentat în 17 noiembrie spectacolul „CUPLUtoniu – Furiile & Marele război” de Neil LaBute, în regia lui Radu-Alexandru Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,883FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
159CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
193CititoriConectați-vă
46,500AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente