La Maşloc mersul la şcoală este ilegal

0
858
Soarta a 100 de copii din comuna timiseana Masloc este pusa sub semnul intrebarii. Asta pentru ca gradinita din comuna unde functioneaza si clasa pregatitoare, dar si clasele primare risca sa fie inchisa. Firma care a construit imobilul a deschis proces pentru ca nu si-a primit banii. Iar instanta i-a dat castig de cauza. Parintii si copiii au aflatde la directoare ca in acest moment scoala primara si gradinita functioneaya intr-un imobil ce nu le apartine.
 „Imi pare rau ca trebuie sa va dau o asemenea veste neplacuta, am primit un ordin de evacuare din acest spatiu pt neplata datoriilor catre constructor”. a spus Aura Danielescu parintilor din sat.

Peste 100 de copii ar putea fi evacuati in orice moment deoarece Ministerul educatiei nu si-a achitat datoriile fata de constructor. Ieri dimineata, micutii insotiti de parinti au asteptat disperati in strada sa li se comunice o masura.
In cladirea construita inca din 2007 invata atat prescolari, cat si micuti din clasa pregatitoare, dar si elevi de clase primare. Grupurile sanitare sunt si ele construite special pentru  varsta micutilor. Salile de clasa sunt moderne, dotate cu materiale didactice de ultima generatie.
AMBIANTA  ne prezinta o sala de clasa, zice ca sunt copii din invatamantul primar, clasa I si dupa amiaza clasa a II a, dupa cum vedeti, este extrem de bine dotata este destinata elevilor de invatamant prescolar si adaptata invatamantului primar,dotata cu mobilier nou, realizata la standarde europene

„Din septembrie copiii intra la ore pe raspunderea mea, am luat aceasta decizie cu inceperea anului scolar, de a intra in cladire, fara accceptul nimanui, faptul ca nu ne-au dat afara a fost un acord tacit, noi am intrat si ne-am desfasurat activitatea, altfel ar fi insemnat sa stam afara”, continua directorul Aura Danielescu.

 „Noi le am facut somatie scrisa, ca daca nu inteleg ca dupa 4 ani de zile nu si au achitat obligatia fata de noi, noi facand o gradinita foarte frumoasa, vom faca toate demersurile sa evacuam cladirea” spune Razvan Gaina, avocatul firmei constructoare.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Timis spun ca se asteapta de mai multi ani ca Ministerul Educatiei sa si plateasca datoriile fata de constructor. Este vorba despre o datorie de 800 de mii de lei catre firma care a cosntruit cladirea, bani la care se mai adauga 200 de mii de lei  cheltuieli de judecata si 50 de mii de lei cheltuieli cu executarea silita.
O.T.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.