Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Logică imbatabilă! Primăria Giroc a nominalizat-o în fruntea Biroului de Urbanism pe arhitecta Cristina Babescu, care a ratat concursul de stat pentru aceeași poziție publică… la aceeași administrație locală

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă
Și eșecul s-a petrecut exact în urmă cu trei luni de zile! Nu în feudalismul timpuriu, asta pentru cei care au probleme cu memoria de scurtă durată și încă trăiesc în logica Cooperativei imobiliare a lui Puiu Minda! Acum, nici nu mai contează că la nivelul lunii august 2022, când Primăria Giroc a scos la mezat scaunul de șef al Urbanismului, arhitectul Cristina Babescu a mai concurat de una singură și a ieșit pe locul al doilea! Nu oricum, ci din contestație în contestație, până la înfrângerea finală, în ciuda unor eforturi colegiale care s-au pus în mișcare, chiar și din concediu, doar ca să-i alinieze astrele și să-i netezească drumul spre victorie! Tot degeaba!

Asta, până ieri de dimineață când, și în scris, arhitectul Florin Roman a anunțat Primăria Giroc că nu mai dorește să fie șeful Biroului de Urbanism și, ca atare, nu va mai (contra)semna niciun document. Așa se face că, prin Decizia 541 din 21 noiembrie 2022, primarul interimar al comunei, Dan Vîrtosu, a decis, în nota de legalitate oferită de secretarul comunei Carmina Mateia, că cea mai indicată și experimentată persoană, care să preia atribuțiunile de arhitect-șef, este nimeni alta decât Cristina Babescu. Exact persoana care, în luna august a.c, singură pe pista de alergare, a căzut cu brio examenul pentru același post, organizat de Primăria Giroc. Adică, de același Dan Vîrtosu!

Acum, nici nu mai contează că, în urmă cu doar câteva luni, noua stea a urbanismului din Giroc a fost considerată, de o întreagă comisie, ca fiind incapabilă să conducă și să managerieze destinele imobiliare ale comunei de la marginea Timișoarei. Sau că mandatul Cristinei Babescu este valabil, așa cum rezultă din decizia (vice)primarului Dan Vîrtosu, până pe 15 ianuarie 2023!

Asta în condițiile în care, în data de 15 decembrie 2022, Primăria Giroc a anunțat, din nou, organizarea concursului public pentru ocuparea funcției de arhitect-șef! Important de reținut e că administrația giroceană, după un pressing și lobby de Liga 1, a preferat-o totuși pe arhitecta Cristina Babescu, deși ar mai fi avut o soluție la îndemână. Una mult mai morală: Alina Golban.

Una peste alta, adevărul e că decizia lui Dan Vîrtosu, de a o titulariza pe Cristina Babescu, chiar și temporar în funcția de arhitect-șef al Primăriei Giroc, nu a fost o surpriză pentru absolut nimeni! Așa cum nu va fi nici dacă, iarăși, noua regină a urbanismului de la marginea Timișoarei își va reîncerca norocul și la concursul din data de 15 decembrie 2022.

Că doar nu degeaba se aleg zarurile potrivite pentru noua comisie de examinare! Deci, e de așteptat ca examenul public de la mijlocul lunii viitoare să fie la fel de corect ca și cel pe care l-a susținut Cristina Babescu, înainte de prima zi de lucru în Primăria Giroc, când a dat piept cu chestionarele și întrebările intransigente ale șefului său, Florin Roman! De a transpirat toată de emoții!

Circ pe pâine

Pe scurt, pentru cei care nu-și mai aduc aminte de concursul public pentru ocuparea funcției de arhitect-șef al comunei Giroc, organizat de administrația de la marginea Timișoarei, precizăm faptul că marea competiție a demarat pe data de 9 august a.c, cu un singur alergător la linia de start: arhitecta Cristina Babescu.

La proba scrisă, unicul candidat a fost cotat, după corectarea lucrării, cu nota 4.7, mult sub baremul de trecere, adică 7. A doua zi, în scris, arhitectul Cristina Babescu a contestat două lucruri mari și late. În primul rând că două subiecte au avut enunțuri greșite, recte acorduri gramaticale și chestiuni de morfosintaxă, care ar fi indus-o în eroare, i-ar fi creat un disconfort accentuat și i-ar fi afectat capacitatea de analiză și sinteză. Și, nu în ultimul rând, că ar fi fost punctată sub barem.

În mod cert, Cristina Babescu a avut inspirație când a făcut contestație căci, după reexaminarea lucrării de către o comisie non-tehnică, a fost punctată cu nota 7,1. Fix cât avea nevoie ca notă de trecere! Așa că a urmat proba interviului, în fața aceleași comisii, care a căzut-o la proba scrisă, pe data de 9 august. Și, din nou, arhitectul a fost respins! Așa că, iarăși, s-a născut o nouă contestație, de această dată la… oral!

Și pe 16 august a.c., comisia de contestații non-tehnică, aceeași care a repus-o pe linia de plutire la faza scrisă, a vizionat retorica și detenta verbală a Cristinei Babescu, căci proba a fost înregistrată pe peliculă. Cert e că, spre deosebire de prima tură când, la rejudecare, s-a mers după fenta arhiepiscopală că ”… este dorită și agreată de noi”, la reevaluarea interviului rezultatul a rămas: RESPINS!

Și de atunci, până-n zi de azi, tot ce s-a petrecut în urbanismul de pe raza comunei Giroc, a fost un circ continuu. Unul cu contre dure și mize mici, absolut meschine! Mai ales după decesul prematur al primarului Ionel Toma când, în cadrul administrației de la marginea Timișoarei, meciurile de culise au fost înlocuite cu jocurile olimpice pentru răzbunare, polițe, putere, ciolan și privilegii!

Doar că unii au pariat total greșit când, la intervenții, au cedat și au mizat pe varianta Cristinei Babescu. Mai ales pe faptul că aceasta va avea curajul, căderea morală și forța necesară să reformeze urbanismul de la marginea Timișoarei din temelii, fără partipriuri, fără exces de zel și fără dublă măsură. Cum altfel decât… pas cu pas!

Urmărește-ne pe Google News

9 COMENTARII

 1. Asta nu-i mandra lui Cristi Fedor? Ii mai periculoasa decât Roman! Hai sa facem o cerere la ANI sa- i verifice pe toți. , de la semi-primar la ultimul portar de la Giroceana? PS1,X5 este cumpărat de frății FEDOR ? PS2, Vârtosule, ce faci tu acum este abuz de putere și se pedepsește cu mititica de 5- 10 ani! Poți sa-l ai NAS pe Beny Ardelean ca la o adică tot te saltă Gaia.

 2. pleaca ai nostri vin ai vostri
  zicea vartosul ceva stop joc
  ce stop joc ??? era start coperativa
  Mateia preoteasa ce studi are ???
  habar nu are legea dar la combinatii prima
  incalca drepturile angajatelor si isi bate joc de banul public

 3. Ăsta a fost scopul final, dacă nu a fost clar până cum, adică îl doborâm pe Minda ca să-l punem pe Fedor . Asta-i „pohta ce-am pohtit noi”
  Cucoana asta e specialista in acordarea de autorizații de construire după finalizarea construcțiilor,. Dacă poate cineva sa mă contrazică sa o facă.

 4. Enunturi gresite elaborate de catre ea si numai ea competenta a juristei camelia si certificate de catre nevasta popii cea care conduce de fapt primaria , zooboo facand figuratie cu implicare in sinecuri electorale vezi clanul muntenilor consilieri muzicali mai nou și o alta merimă baban care zice si ea ca e la comanda , cumnatu lu minda lucian sipos soțu mamei omida la butoanele video si inca vreo 3,4 luzări aterizati ca șerpele pe uscat . Ei sunt la gfel și mai mult decat au fost , hai la jog girocu .

 5. Noile stele de la nivelul administratiei Giroc (inainte era doar una, Toma) sunt aceasta Mateia, beneficiara de terenuri donate de la proprietari de puz-uri (?!) si aceasta Babescu posesoare de Seria 5 din salariu (😂😂 asta e chiar buna). Cocotate amandoua pe ruinele fumagande ale „cooperativei” in incercarea de renastere a acesteia, evident cu scopul recuperarii timpului (spagilor) pierdut. Nu ai cum sa faci fata cu trotineta, chiar si electrica, la un Ferari. Cel mult poti face spate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare