Mai-e-puțin-până-când-pe-Bega-vor-pluti-vaporașele.

Doar o formalitate se pare că o mai desparte pe Timișoara de momentul în care pe Bega, vor exista, în sfârșit, vaporete. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că s-a semnat raportul de procedură pentru achiziționarea acestora, și că, mai trebuie doar să aștepte 10 zile pentru eventualele contestații.

„Am semnat raportul procedurii pentru achiziția vaporetelor, prin urmare, trebuie să așteptăm 10 zile pentru eventualele contestații, dar nu sunt semne că vor fi, pentru că nici nu sunt motive, ținând cont și de cum a decurs licitația până în momentul de față. De îndată ce va expira și acest termen, voi semna contractul pe baza căruia câștigătorul licitației va trebui să ne furnizeze ambarcațiunile. Sunt foarte bucuros că vom ajunge, în sfârșit, în foarte scurt timp, să avem vaporete și să dăm drumul la navigație pe canalul Bega”, a spus edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

În ceea ce privește minisurile electrice, primarul Timișoarei a specificat că, la eventualele dorințe ale turiștilor sau ale grupurilor de cetățeni, acestea pot fi solicitate de la R.A.T.T. „În privința minibus-urilor, ele sunt circulabile, utilizabile pe drumurile publice pentru că s-a ajuns după o procedură extrem de greoaie care ne-a ținut pe loc mai bine de un an, că așa-i legislația în România, la setările de rigoare încât ele să poată circula cu viteza de 50 km/h. Vor putea fi făcute plimbări cu aceste mașini deschise cu motor electric pe diverse circuite din oraș. Nu sunt curse regulare. Pot fi făcute la solicitarea agențiilor de turism sau la solicitarea unor grupuri de cetățeni care doresc să se plimbe cu ele”, a explicat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here