herta-muller

Festivalul Euroregional de Teatru Timişoara TESZT, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, stă sub semnul multiculturalităţii, festivalul găzduind spectacole şi artişti din România, Ungaria şi Serbia. Tema ediţiei din acest an este căutarea trecutului, iar programul conţine, pe lângă spectacole de teatru, concerte şi expoziţii.

„Ţinuturile joase” este o colecţie de povestiri ale Hertei Müller, scriitoare germană originară din Banat care a fost distinsă în 2009 cu Premiul Nobel pentru literatură. La vârsta maturităţii, naratoarea îşi aminteşte de copilăria ei din Niţchidorf, de şcoală, de duminicile de la biserică, de jocurile copilăriei, mai apoi de serile de dans şi de experienţele de la oraş. Sunt evocate episoade ale acelor vremuri, fiind readuse la viaţă personajele trecutului. Povestitoarea retrăieşte propriile temeri din copilărie, conflictele părinţilor ori micile pungășii ale sătenilor, fără însă ca ilustrarea acestei perspective subiective să fie lipsită de căldură şi umor.

Din echipa de producţie fac parte scenografii Helmut Stürmer (decor) şi Fehérvári Zsolt (costume), precum şi regizorul de film Bogdan George Apetri. Din distribuție fac parte actorii Isa Berger, Mara Bugarin, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Ida Jarcsek-Gaza, Franz Kattesch, Enikő Blénessy, Daniela Török, Anne-Marie Waldeck, ş.a., precum şi studenţi ai Secţiei de actorie în limba germană din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, elevi ai Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” şi orchestra Teatrului German de Stat. Spectacolul beneficiază de traducere în limbile română, maghiară şi engleză.

Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr.2), de marţi până vineri între orele 10:00-15:00 şi 17:00-19:00 sau Sâmbătă între orele 10:00-15:00, dar şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor. O altă modalitate de a achiziţiona bilete este cea electronică, de pe site-urile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfaţa online oferă şi posibilitatea cumpărării şi tipăririi biletelor la calculatorul personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.