MASCAȚII descind pe scena Teatrului Național din Timișoara FOTO

Date:

O poveste cu un racord absolut la prezentul de tip ”breaking news”, când, la fel ca în comedia lui Mazilu, suntem invadați de un joc care are tot mai mulți jucători, o singură minge – Codul Penal și o miză unică: (a)moralitatea felului în care se ”fac” banii.

”Proștii sub clar de lună”, în viziunea regizorului Ion-Ardeal Ieremia, este o comedie pe cât de savuroasă pe atât de acidă despre dragostea în vremea… ticăloșiei. Un clasic al teatrului românesc, ”Proștii sub clar de lună” transcriu, în interpretarea actorilor Naționalului timișorean Ion Rizea, Claudia Ieremia, Kristina König, Raul Bastean, Ana Maria Cojocaru, Romeo Ioan, Alina Chelba, Nicolae Pârvulescu, Flavius Retea și Ștefan Roman, toate personajele–vedetă ale momentului – bărbați și femei cu gândire șablonată și sentimente castrate, dar încercând, totuși, în replici a căror savoare își regăsește nealterată întreaga prospețime, să devină ”oameni”, adică să iubească.

Foto: Adrian Pîclișan/TNTm

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare