controale

Supermaketurile, pieţele, magazinele şi tarabele improvizate care comercializează produse specifice de Paşti au fost luate la control de medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

Startul la controale s-a dat din 20 martie, atunci când specialiştii DSP au inspectat starea produselor scoase la comercializare, condiţiile igienico-sanitare ale spaţiilor, echipamentele de protecție sau respectarea procedurilor de ambalare şi depozitare. „Acţiunea medicilor de a controla spaţiile în care urmează a fi pregătite şi comercializate produse alimentare specifice de sărbători urmăreşte prevenirea îmbolnăvirilor prin consum de alimente şi, ca în fiecare an, controalele se derulează inclusiv în ultima săptămînă dinaintea Paştelui”, a declarat Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș Singurele unităţi comerciale amendate au fost supermarketurile, care s-au ales cu amenzi în valoare de 10.000 de lei şi cu trei avertismente.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.