Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Începând cu 1 ianuarie, medicii vor prescrie doar reţete electronice

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

“Casa Naţională de Asigurări de Sănătate informează atât publicul, cât şi furnizorii de servicii medicale, de medicamente şi dispozitive medicale că, de la 1 ianuarie 2013, prescripţia electronică va fi utilizată în exclusivitate, atât în format online, cât şi offline la cabinet şi offline la domiciliu”, a declarat, Marius Filip.

Reţeta electronică  devine obligatorie odată cu data de 1 ianuarie 2013, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a nominalizat comisia care va supraveghea derularea programului, aceasta fiind condusă de medicul şef al CNAS, Marius Filip.

Potrivit legislaţiei, toţi furnizorii de servicii medicale trebuie să se alinieze cerinţelor tehnice pentru implementarea prescrierii electronice până la 31 decembrie 2012. Utilizarea altor formulare pentru prescrierea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală atrage răspunderea persoanelor vinovate, în conformitate cu dispoziţiile legale.

Dar în cazurile  în care nu există conexiune la internet, spitalele vor elibera PE şi pe formulare pretipărite offline la domiciliu.

Urmărește-ne pe Google News

1 COMENTARIU

  1. Suntem atat de departe de realitate incat nu stiu pe unde o sa scoatem camasa. Nu inteleg de ce se tot incapataneaza sa porneasca o astfel de actiune cand sunt mii de situatii in care cabinetele nu au conexiune la internet. O sa fie vai si amar, evident de pacienti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare