Începând cu 1 ianuarie, medicii vor prescrie doar reţete electronice

- Advertisement -

“Casa Naţională de Asigurări de Sănătate informează atât publicul, cât şi furnizorii de servicii medicale, de medicamente şi dispozitive medicale că, de la 1 ianuarie 2013, prescripţia electronică va fi utilizată în exclusivitate, atât în format online, cât şi offline la cabinet şi offline la domiciliu”, a declarat, Marius Filip.

Reţeta electronică  devine obligatorie odată cu data de 1 ianuarie 2013, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a nominalizat comisia care va supraveghea derularea programului, aceasta fiind condusă de medicul şef al CNAS, Marius Filip.

Potrivit legislaţiei, toţi furnizorii de servicii medicale trebuie să se alinieze cerinţelor tehnice pentru implementarea prescrierii electronice până la 31 decembrie 2012. Utilizarea altor formulare pentru prescrierea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală atrage răspunderea persoanelor vinovate, în conformitate cu dispoziţiile legale.

Dar în cazurile  în care nu există conexiune la internet, spitalele vor elibera PE şi pe formulare pretipărite offline la domiciliu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare