Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriMIGRANTII INROSESC FRONTIERA VERDE!

MIGRANTII INROSESC FRONTIERA VERDE!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat in acest sfârşit de săptămână, trei grupuri de migranti, formate din paisprezece persoane, care fie incercau sa intre ilegal in Romania din Serbia, fie sa treaca frontiera ilegal in Ungaria.In toate cazurile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Lucratorii nostri din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, Lunga si Sannicolau Mare au depistat in cursul zilei de ieri si azi noapte, in zona de competenta, trei grupuri de migranti, formate din paisprezece persoane.

Zece au fost depistati la frontiera cu Serbia, in timp ce incercau sa intre ilegal in tara noastra, iar ceilalti patru au fost retinuti la granita cu Ungaria, dorind sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.

Persoanele descoperite pe camp, nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care, politistii de frontiera au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei. In cele doua cazuri s-a stabilit ca persoanele depistate sunt cetateni din Algeria, Nigeria si Tunisia, cu varste cuprinse intre 20 si 37 de ani.

In cadrul primelor cercetari, cu totii au declarat ca intentia lor este de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza.

Pe numele celor in cauza au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impuna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare