Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

O femeie din Timişoara construieşte case de tip „dom”, cu vedere la stele şi un preţ de numai 50.000 de euro

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Cora Siegmeth este inginer şi s-a născut la Timişoara. Timp de trei ani a învăţat de la americani cum se contruiesc casele de tip dom. „Când am ajuns acolo mi s-a spus: you are the first from Europe, adică tu eşti prima din Europa, cum de ai avut curajul să vii. Am muncit, am insistat cu această idee, nu m-am lăsat, am învăţat chiar multă lume cum să le facă”, povestește timişoreanca.

Femeia proiectează acum case sferice pentru francezi, italieni şi austrieci, iar în România a conceput deja peste zece locuinţe de tip dom. Ultima realizare pe pământ mioritic se găseşte la Cluj şi este realizată din bucăţi, durata de construcţie a unui astfel de exemplar fiind de numai două săptămâni, piesele fiind realizate în atelierul familiei Siegmeth şi livrate cu maşina la domiciliul clientului, anunţă Digi24.

„Sunt gândite ca nişte piese de LEGO pentru copii mari, doar că peretele este foarte gros pentru izolaţie”, precizează Cora Siegmeth. Locuinţa sferică păstrează foarte bine căldura cu toate că este realizată din lemn, metal şi celuloză. ”Costurile de încălzire sunt foarte reduse. Acest sistem este gândit cu o intraventilaţie în pereţi, de jos în sus, şi practic cu un singur foc în toată casa poţi încălzi liniştit”, precizează inginerul Dan Tănase, potrivit aceleiaşi surse.

Preţul unei case sferice cu o suprafaţă de 100 de metri pătraţi ajunge la 50.000 de euro.
Foto:casaviitorului.wordpress.com Sursa:Digi24

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare