O firmă care a primit lucrări de 500.000 de lei de la o primărie timișeană a câștigat apoi la licitație casa… primarului

- Advertisement -
Spre norocul României și ghinionul Variașului, Nicolae Birău n-a reușit să ajungă senator, rămânând doar primarul comunei amintite. Nu de alta, dar parlamentul este și-așa populat de o grămadă de personaje pentru care respectarea legii reprezintă o povară, nu mai era necesar încă unul în plus.

Colegul Ciprian Brindescu, de la “Renașterea bănățeană”, a dezvăluit recent că edilul din Variaș și-a ascuns datoriile de sute de mii de lei, omițând să și le treacă în declarațiile de avere depuse anual (vezi aici), în ciuda faptului că a luat la cunoștință despre faptul că “prezenta declarație constituie act public” și că “răspunde potrivit legii penale pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menționate”.

Pornind de la datoriile foarte mari acumulate de domnul Nicolae Birău, noi am mers mai departe pe fir și am descoperit că primarul comunei Variaș a rămas, în 14 decembrie 2020, fără o… casă, în urma declanșării de către creditori a procedurii de executare silită. Imobilul a fost adjudecat la licitație de către firma MSI Construct Green SRL din Giroc (cod CAEN 8130 – activități de întreținere peisagistică).

Nu știm cu ce suma și-a adjudecat MSI Construct Green casa primarului din Variaș, dar știm pe ce sume s-au încheiat contractele de achiziții directe dintre firma menționată și… Primăria Variaș, anterior desfășurării licitației!

Astfel, în 2 octombrie 2019, firma din Giroc a fost aleasa de Primăria Variaș pentru a efectua lucrări de amenajare a curții bisericii ortodoxe din satul aparținător Gelu (prețul contractului – 104.088 lei). Un an mai târziu, în 9 iunie 2020, MSI Construct Green “se lipește” iar de o atribuire directă din partea autorității contractante Comuna Variaș, de această dată în valoare de 265.572 lei, pentru “Lucrări refacere trotuar în localitatea Gelu”.

Trei luni mai târziu, în 23 septembrie 2020, relația de afaceri dintre MSI Construct Green și Primăria Variaș își consumă încă un episod: o achiziție directă, acum în valoare de 133.566 lei, a unor lucrări de amenajare a curții grădiniței cu program prelungit din comuna timișeană.

Una peste alta, MSI Construct Green SRL obține de la Primăria Variaș, în decurs de doar un an (octombrie 2019 – septembrie 2020) lucrări directe în valoare de 503.226 lei, iar la două luni după încheierea ultimului contract aceeași firmă cumpără la licitație casa primarului Nicolae Birău. O coincidență fabuloasă, trebuie să recunoașteți…

Dar asta nu este totul. Un consilier local din Variaș, Cosmin Herman, susține că, și la această oră, cei care folosesc imobilul în cauză sunt primarul comunei și apropiații săi, nicidecum reprezentații SRL-ului care a devenit proprietar în acte!

Din acest moment, lucrurile se complică și mai mult, iar pe fir ar putea intra și instituțiile abilitate să elucideze tocmai aceste coincidențe misterioase…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Primăria Timișoara relansează licitația pentru reabilitarea termică a blocurilor din oraş!

Primăria Timișoara reia procedurile de achiziție publică pentru reabilitarea...

O clădire istorică, proprietate a Primăriei, de pe strada Ştefan cel Mare, intră în reabilitare!

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a dat ordinul de începere...

A fost lansată licitaţia pentru proiectarea Muzeului Revoluţiei din 1989 la Timişoara!

PrimăriaTimișoara a lansat procedura de achiziție pentru proiectarea ...

MultipleXity, zona de nord, intră în licitație deschisă pentru execuție!

Primăria Timișoara a scos la licitație lucrările de execuție...

Din aceeași categorie

Categorii Populare