Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

”Altar” de 6.000 de euro. Lucrarea lui Gheorghe Fikl, cea mai ”scumpă” la licitație

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Licitația din luna iulie a celei mai mari case de licitație din România, Artmark, a adus un succes pentru pictorul timișorean Gheorghe Fikl, pictura sa, “Altar”, înregistrând un record de autor, cu prețul adjudecat de 6.000 de euro, confirmând astfel și în România trendul internațional al preferințelor colecționarilor pentru noile talente și pentru valoarea intrinsecă a operei. Fikl s-a poziționat pe prima poziție la recorduri de autor, alături de o suită de artiști contemporani de valoare: Ovidiu Maitec cu sculptura „Icarus” (adjudecată pentru 5.000 euro), Marc Verlan cu „Să fie pace!” (adjudecată pentru 2.500 euro), Simona Vasiliu-Chintilă cu pictura „Jocuri de copii” (adjudecată pentru 2.000 euro), Radu Rodideal cu „Inner journey to far away places” (adjudecată pentru 2.000 euro).

“Este o dovadă certă că piața de artă din România este într-o continuă expansiune. Altar este una dintre picturile reprezentative pentru crezul meu artistic și mă bucur să văd că a fost apreciată”, a subliniat Gheorghe Fikl.

Gheorghe FIKL este un pictor român din Timișoara. Acesta expune în importante galerii de artă din lume, cum sunt Gallery Schortgen din Luxembourg ( 2012) și Slag Gallery din New York (2008, 2009). Are lucrări în colecția privată a lui HRH Charles Prince of Wales.

Casa de licitaţii de artă Artmark a fost înfiinţată în 2008 și selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională. În cei cinci ani de existenţă, Artmark, liderul pieței de artă din România (76% cotă de piață în 2013, conform datelor Indexului Pieței Românești de Artă), a organizat peste 120 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare peste 15.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie (dintre care, numai în 2013, aproximativ 5.000). Piața licitațiilor de artă din România s-a situat în 2013 la aprox. 15,1 milioane euro (comparativ cu valoarea de 14,6 milioane euro în 2012 și 13,7 milioane euro în 2011), într-o piață de artă ce poate fi estimată ca depășind 28 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare