O firmă din România câştigă Marele Premiu al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva

Date:

Marele Premiu al celui de-al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva a fost decernat firmei româneşti MBT pentru ‘Roboscan 2M Aeria’, un sistem de scanare a avioanelor, potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de organizatorii manifestării, transmite AFP.

La acelaşi salon, o altă invenţie prezentată de firma românească a câştigat premiul juriului. Societatea MBTelecom este singura din lume care a reuşit să-şi adjudece de două ori Marele Premiu, în cei 41 de ani de existenţă a salonului.

Invenţia este destinată vameşilor, armatelor, aeroporturilor şi companiilor aeriene, au anunţat organizatorii evenimentului.

Aparatul permite scanarea avioanelor de toate mărimile, pentru a se depista eventuale nereguli structurale, avarii sau materiale sau obiecte transportate ilicit.

Specializată în securitate, societatea MBT a dezvoltat aparatul, ce este prevăzut cu un braţ mobil şi extensibil care scanează avionul şi avansează cu o viteză constantă.

Aproape 100 de directori de aeroporturi din întreaga lume au examinat aparatul inventat de români.

Aceeaşi companie românească a mai luat o distincţie la Geneva: premiul internaţional al presei, pentru un sistem destinat securizării bancomatelor.

Încă opt invenţii româneşti au fost premiate la ediţia din acest an, la care au fost prezenţi 725 inventatori, din 45 de ţări. Sursa:money.ro

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare