Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentO firmă din România câştigă Marele Premiu al 41-lea Salon Internaţional de...

O firmă din România câştigă Marele Premiu al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marele Premiu al celui de-al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva a fost decernat firmei româneşti MBT pentru ‘Roboscan 2M Aeria’, un sistem de scanare a avioanelor, potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de organizatorii manifestării, transmite AFP.

La acelaşi salon, o altă invenţie prezentată de firma românească a câştigat premiul juriului. Societatea MBTelecom este singura din lume care a reuşit să-şi adjudece de două ori Marele Premiu, în cei 41 de ani de existenţă a salonului.

Invenţia este destinată vameşilor, armatelor, aeroporturilor şi companiilor aeriene, au anunţat organizatorii evenimentului.

Aparatul permite scanarea avioanelor de toate mărimile, pentru a se depista eventuale nereguli structurale, avarii sau materiale sau obiecte transportate ilicit.

Specializată în securitate, societatea MBT a dezvoltat aparatul, ce este prevăzut cu un braţ mobil şi extensibil care scanează avionul şi avansează cu o viteză constantă.

Aproape 100 de directori de aeroporturi din întreaga lume au examinat aparatul inventat de români.

Aceeaşi companie românească a mai luat o distincţie la Geneva: premiul internaţional al presei, pentru un sistem destinat securizării bancomatelor.

Încă opt invenţii româneşti au fost premiate la ediţia din acest an, la care au fost prezenţi 725 inventatori, din 45 de ţări. Sursa:money.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Salonul Internațional de Invenții si Inovații „Traian Vuia” se deschide mâine, la Timișoara

Salonul Internațional de Invenții si Inovații "Traian Vuia" din Timișoara va fi deschis în...