O firmă din România câştigă Marele Premiu al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva

Marele Premiu al celui de-al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva a fost decernat firmei româneşti MBT pentru ‘Roboscan 2M Aeria’, un sistem de scanare a avioanelor, potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de organizatorii manifestării, transmite AFP.

La acelaşi salon, o altă invenţie prezentată de firma românească a câştigat premiul juriului. Societatea MBTelecom este singura din lume care a reuşit să-şi adjudece de două ori Marele Premiu, în cei 41 de ani de existenţă a salonului.

Invenţia este destinată vameşilor, armatelor, aeroporturilor şi companiilor aeriene, au anunţat organizatorii evenimentului.

Aparatul permite scanarea avioanelor de toate mărimile, pentru a se depista eventuale nereguli structurale, avarii sau materiale sau obiecte transportate ilicit.

Specializată în securitate, societatea MBT a dezvoltat aparatul, ce este prevăzut cu un braţ mobil şi extensibil care scanează avionul şi avansează cu o viteză constantă.

Aproape 100 de directori de aeroporturi din întreaga lume au examinat aparatul inventat de români.

Aceeaşi companie românească a mai luat o distincţie la Geneva: premiul internaţional al presei, pentru un sistem destinat securizării bancomatelor.

Încă opt invenţii româneşti au fost premiate la ediţia din acest an, la care au fost prezenţi 725 inventatori, din 45 de ţări. Sursa:money.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Salonul Internațional de Invenții si Inovații „Traian Vuia” se deschide mâine, la Timișoara

Salonul Internațional de Invenții si Inovații "Traian Vuia" din...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img