Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

O nouă încercare de salvare a Spitalului de copii din Timişoara!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
ploaie ușoară
4.8 ° C
6.2 °
3.4 °
90 %
4.6kmh
100 %
joi
9 °
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
8 °
lun
2 °

O nouă încercare de salvare a Spitalului de copii din Timişoara! 1După ce campania „Dă un leu pentru copilul tău” s-a dovedit a nu fi eficientă din punct de vedere al sumelor stânse, Spitalul de copii Luis Ţurcanu ar putea avea o nouă şansă de a se muta în casă nouă. Asta după ce Fundaţia Academică Culturală Timişoara a iniţiat o scrisoare deschisă menită să sensibilizeze guvernul. Autorii se aşteaptă să strângă peste 50000 de semnături în perioada următoare.

Campania a început deja de ieri cu sprijinul voluntarilor, iar printre primii semnatari au fost prefectul Eugen Dogariu, viceprimarul Sorin Grindeanu, Ioan Gârboni, cadre medicale, dar şi alte personalităţi ale Timişoarei.

Iată ce au declarat primii semnatari ai scrisorii deschise pentru guvernanţi!

managerul spitalului de copii Luis Ţurcanu Ovidiu Adam ” Precedenta campanie şi-a atins scopul , nu neapărat financiar, ci că a sensibilizat lumea. Nu este o campanie a doctorilor, ci a copiilor din spital şi din vestul ţării şi banat. La noi la spital vin copii din cinci judeţe. Construcţia sper să o vedem realizată în curând şi astfel se va rezolva nu doar problema imobiliară, ci şi funcţionalitatea spitalului deoarece acesta va fi mult mai compact, mult mai accesibil, un beneficiu pentru toţi copiii pe care îi deservim cu profesionalism.”

Şi viceprimarul Sorin Grindeanu a ţinut să fie printre primii semnatari ai scrisorii. ” Este un spital care are în acest moment o problemă de patrimoniu. Există posibilitate să pierdem spaţii care sunt revendicate. Chiar dacă am putea să le cumpărăm nu rezolvăm toate problemele, este un spital pavilionar. Soluţia este  construcţia corpului  B. Financiar, anvergura lucrării impune o soluţie guvernamentală. Este nevoie de  sprijin financiar, este nevoie de o asemenea campanie, de a sensibiliza timişorenii astfel înât vârful să însemne sensiblizarea guvernului şi finanţarea acestui proiect. Vom face strângere de semnături,  un site, puncte de lucru, o campanie serioasă Noi cei prezenţi vrem să fim primii  care semnează acestă scrisoare, în fapt o petiţie către guvern. Trebuie  să dăm dovadă noi de spirit civic şi să strângem cât mai multe semnături.”

Prefectul Eugen Dogariu a fost şi el printre primii semnatari .„Sunt aici pentru că eu consider că este nevoie de o implicare a mea. Am fost cu copilul în spital, structura pavilionară nu poate să fie funcţională. Să treci de la nano peste liniile de tramvai nu mi se pare normal. Am ales să mă implic pentru a strânge fondurile pentru  realizarea corpului b, sper ca primăria să facă ceea ce trebuie în privinţa retrocedării. Chiar dacă nu vor fi retrocedate acele clădiri, consturirea unui corp b este importantă. Sper ca timişorenii să se alăture într-un numărcât mai mare, atât prin strângere semnături, dar şi prin donaţii. Pentru mine spitalul reprezintă o prioritate.

Semnează şi tu petiţia aici! www.dareusim.ro

O.T.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare