AcasăStiriSanatateUn medicament ce tratează Hepatita C ar putea apărea în curând pe...

Un medicament ce tratează Hepatita C ar putea apărea în curând pe piaţă

Administraţia americană ce se ocupă de aprobarea medicamentelor (F.D.A. – Food and Drug Administration) a aprobat ieri – 5 decembrie o pastilă ce tratează Hepatita C mult mai uşor, rapid şi eficient decât tratamentele actuale.

Medicamentul se numeşte Sovaldi a fost creat de compania americană Gilead Sciences.  Silvadi va uşura tratamentul bolnavilor de Hepatita C care pâna la apariţia acestui medicament consta în injecţii săptămânale timp de 26 până la 48 de săptămâni. Injecţiile aceastea conţin medicamente ce nu au fost create special pentru tratamentul Hepatitei C şi reusesc să vindece aproximativ jumătate din bolnavii care se tratează cu ele, iar efectele secundare cuprind anemie şi depresie.

Cu noul medicament – Sovaldi, procentajul celor vindecaţi ajunge la un proctenaj ridicat de 80%. În cazul în care totul merge bine în timpul studiilor clinice, medicamentul ar putea ajunge pe piaţa americană până la sfârşitul anului şi urmează ca alte companii din toată lumea să îl preia.

Preţul său va fi însă extrem de ridicat ajungând la 84.000$ pentru un tratament de 12 săptămâni şi 168.000$ pentru întregul tratament de 24 de săptămâni care este necesar pentru eradicarea completă a virusului, conform ziarului american New York Times

 

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente