Transfer aeroport
3.1 C
Timișoara
28-feb.- 2020
Transfer aeroport

OPINIE: Simbolul Timişoarei „POLI” a ajuns la 91 de ani. La mulţi ani Poli Timişoara!

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Cel mai cunoscut brand al Banatului, echipa de fotbal – Poli Timişoara – împlineşte azi, 4 decembrie 2012, 91 de ani de existenţă. Întreaga suflare „polistă” închină un pahar în cinstea celei mai iubite echipe de fotbal a Banatului, şi spune „La mulţi ani Poli Timişoara”.

4 decembrie 1921 a fost ziua în care a pornit la drum proiectul iniţiat de Traian Lalescu, la acea vreme rector al Şcolii Politehnice din Timişoara, Societatea Sportivă Politehnica Timişoara, ceea ce avea, peste ani, să devină celebrul brand bănăţean „Poli Timişoara”.

La 91 de ani de existenţă, echipa de fotbal, îşi sărbătoreşte „ziua de naştere”! O echipă de fotbal care, la ora actuală, nu există, nu are o identitate bine stabilită, nu mai are nimic… .

Dacă e să o luăm pe „Poli Timişoara” echipa construită de autorităţile locale în vara acestui an pe baza celor de la ACS Recaş, formând ACS POLI TIMIŞOARA, formaţia a fost practic creată doar în 2012, deci nu-şi poate sărbători istoria de 91 de ani. Teoretic vorbind, Marian Iancu – fostul finanţator al vechii Poli Timişoara – a declarat în nenumărate rânduri că va ceda palmaresul şi culorile adevăratului brand bănăţean actualei echipe deţinute de autorităţile locale, însă acesta lipseşte în continuare cu desăvârşire.

Vechea POLI TIMIŞOARA, echipa deţinută din iarna lui 2004 şi până în vara lui 2012 de Marian Iancu, a intrat în insolvenţă, fostul patron al echipei solicitând acest procedeu juridic întrucât clubul a acumulat datorii de câteva milioane de euro, ceea ce înseamnă că, practic, acea Poli Timişoara nu mai există.

O altă echipă ar fi cea a suporterilor, susţinută şi financiar şi „vocal” de cea mai mare parte a vechii „Peluze Sud” prezente pe „Dan Păltinişanu” – casa Politehnicii Timişoara. ASU POLITEHNICA TIMIŞOARA, căci aceasta este denumirea echipei suporterilor, aparţine de drept Institutului Politehnic din municipiul de pe Bega, şi a fost fondată în 2002 la iniţiativa conducerii din acea vreme a instituţiei amintite anterior. ASU Poli Timişoara este susţinută financiar de suporteri, aceştia punând din buzunarul lor bani de deplasări, echipamente, şi tot ceea ce este necesar formaţiei favorite. Echipa a fost înfiinţată exact în anul în care AEK Bucureşti venea la Timişoara pentru a fuziona cu AS Politehnica Timişoara – echipă care evolua la aceea vreme în ligiile inferioare ale fotbalului autohton (deţinătoarea de drept, la acea vreme, a palmaresului şi culorilor alb-violete), prin fuziunea celor două luând naştere Poli AEK Timişoara, echipă care şi-a schimbat în mai multe rânduri denumirea, mai ales ca urmare a faptului că aceasta a fost preluată de Marian Iancu în iarna lui 2004, iar boss-ul BkP a făcut o serie de artificii mai mult sau mai puţin legale pentru a scăpa de datoriile către stat şi către terţi, artificii „plătite” de publicul bănăţean, atât de pătimaş, cu „sufletul lor – Poli Timişoara”.

Aşadar, revenind la „urarea” noastră… LA MULŢI ANI POLI TIMIŞOARA, indiferent care eşti tu, şi mai ales unde…

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,690FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

O călătorie pe şinele istoriei – Primul tramvai din România a fost în Timişoara

  Tramvaiul cu cai este specific secolului al XIX-lea, inventatorul lui fiind Benjamin Outram, inginer englez, cu activitate de pionierat...