ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

OPINIE: Simbolul Timişoarei „POLI” a ajuns la 91 de ani. La mulţi ani Poli Timişoara!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cel mai cunoscut brand al Banatului, echipa de fotbal – Poli Timişoara – împlineşte azi, 4 decembrie 2012, 91 de ani de existenţă. Întreaga suflare „polistă” închină un pahar în cinstea celei mai iubite echipe de fotbal a Banatului, şi spune „La mulţi ani Poli Timişoara”.

4 decembrie 1921 a fost ziua în care a pornit la drum proiectul iniţiat de Traian Lalescu, la acea vreme rector al Şcolii Politehnice din Timişoara, Societatea Sportivă Politehnica Timişoara, ceea ce avea, peste ani, să devină celebrul brand bănăţean „Poli Timişoara”.

La 91 de ani de existenţă, echipa de fotbal, îşi sărbătoreşte „ziua de naştere”! O echipă de fotbal care, la ora actuală, nu există, nu are o identitate bine stabilită, nu mai are nimic… .

Dacă e să o luăm pe „Poli Timişoara” echipa construită de autorităţile locale în vara acestui an pe baza celor de la ACS Recaş, formând ACS POLI TIMIŞOARA, formaţia a fost practic creată doar în 2012, deci nu-şi poate sărbători istoria de 91 de ani. Teoretic vorbind, Marian Iancu – fostul finanţator al vechii Poli Timişoara – a declarat în nenumărate rânduri că va ceda palmaresul şi culorile adevăratului brand bănăţean actualei echipe deţinute de autorităţile locale, însă acesta lipseşte în continuare cu desăvârşire.

Vechea POLI TIMIŞOARA, echipa deţinută din iarna lui 2004 şi până în vara lui 2012 de Marian Iancu, a intrat în insolvenţă, fostul patron al echipei solicitând acest procedeu juridic întrucât clubul a acumulat datorii de câteva milioane de euro, ceea ce înseamnă că, practic, acea Poli Timişoara nu mai există.

O altă echipă ar fi cea a suporterilor, susţinută şi financiar şi „vocal” de cea mai mare parte a vechii „Peluze Sud” prezente pe „Dan Păltinişanu” – casa Politehnicii Timişoara. ASU POLITEHNICA TIMIŞOARA, căci aceasta este denumirea echipei suporterilor, aparţine de drept Institutului Politehnic din municipiul de pe Bega, şi a fost fondată în 2002 la iniţiativa conducerii din acea vreme a instituţiei amintite anterior. ASU Poli Timişoara este susţinută financiar de suporteri, aceştia punând din buzunarul lor bani de deplasări, echipamente, şi tot ceea ce este necesar formaţiei favorite. Echipa a fost înfiinţată exact în anul în care AEK Bucureşti venea la Timişoara pentru a fuziona cu AS Politehnica Timişoara – echipă care evolua la aceea vreme în ligiile inferioare ale fotbalului autohton (deţinătoarea de drept, la acea vreme, a palmaresului şi culorilor alb-violete), prin fuziunea celor două luând naştere Poli AEK Timişoara, echipă care şi-a schimbat în mai multe rânduri denumirea, mai ales ca urmare a faptului că aceasta a fost preluată de Marian Iancu în iarna lui 2004, iar boss-ul BkP a făcut o serie de artificii mai mult sau mai puţin legale pentru a scăpa de datoriile către stat şi către terţi, artificii „plătite” de publicul bănăţean, atât de pătimaş, cu „sufletul lor – Poli Timişoara”.

Aşadar, revenind la „urarea” noastră… LA MULŢI ANI POLI TIMIŞOARA, indiferent care eşti tu, şi mai ales unde…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore