ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Pe Aeroportul Utilitar Cioca, au „aterizat” suspiciuni grave de CORUPȚIE!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Disputa pentru Aeroportul Utilitar Cioca — cel pe care unii membrii PSD încearcă să pună „gheara” pentru a-l falimenta și a transforma zona într-un cartier rezidențial —, continuă chiar dacă Primăria Timișoara este proprietar pe clădiri și pe 43 de hectare de teren din cadrul aeroportului. Situația pare să fie mult mai complicată, după cum o spune și primarul Nicolae Robu, pentru că nu s-a putut intra efectiv în posesia sa.

Misiunea celor din PSD a devenit mult mai evidentă mai ales atunci când, după demisia fostului director al aeroportului, Ioan Șimon, și-a anunțat candidatura Pompiliu Stanciu, consilier județean din partea social democraților. Pe lângă această candidatură așteptată în demersul de transformare al aeroportului într-o afacere privată susținut de întreaga gloată pesedistă, bănuielile devin și mai puternice pentru că societatea pe acțiuni care se ocupă de acel loc are un acționar unic: Consiliul Județean Timiș, condus de Titu Bojin. „Dintr-un exces de «fair-play», ca să nu spun altcumva, s-a decis să fie așa. Nu e în regulă ce se întâmplă, d-voastră ați identificat acele interese NEPUBLICE, ca să mă exprim în acest fel. Suspectez ce se întâmplă la aeroport și că sunt interese private, dar sper să intervină instituțiile abilitate în a face anchete și clarificări, pentru a se face lumină”, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În ciuda faptului că deține acea proprietate, Primăria Timișoara nu poate intra efectiv în posesia locului, situația fiind mult mai complicată decât se pare, la prima vedere. „Situația e complicată, e o dispută acolo. Cei care se ocupă de Aeroportul Cioca (n.r. – Consiliul Județean Timiș), ar dori ca Primăria Timișoara să facă doar figurație acolo, iar primăria nu dorește acest lucru, ci să i se recunoască cota de participare, cum ar fi corect. Consilierul actual al președintelui CJ Timiș, Alexandru Chirilă, s-a ocupat de acest subiect și împreună cu aparatul de specialitate a încercat să facă lumină, însă lucrurile sunt complicate și putem clarifica doar în instanță. E o dispută în privința clădirilor, a terenurilor. Este ceva interpretabil. Tocmai de aceea s-au creat două poziții”, a explicat Nicolae Robu.

Drept urmare, mai e mult până departe, și se pare că nimeni nu-i poate opri pe cei din PSD să facă această manevră. După cum susțin unele surse demne de încredere, după aprobarea lui Pompiliu Stanciu ca director al aeroportului, acesta își va da demisia din funcția de consilier județean, lăsându-i locul fostului șef al Poliției Rutiere Timiș, Filip Stancu, în prezent director regional la Biroul Român de Metrologie Legală Timiș.

[responsive_youtube

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore