Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pesedist la pesedist trage: „Premierul Ponta ar trebui să reprezinte România la Consiliul European din 20 şi 21 martie”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

„Mecanismul a fost pus la punct anul trecut de către Comisia pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, în conformitate cu practica internaţională, tocmai pentru a oferi o transparenţă mai mare deciziilor care se au în vedere în Consiliu şi care afectează într-un fel sau altul fiecare român. Preşedintele României s-a opus cu orice preţ ca această lege să intre în vigoare dar, cum era şi normal, sesizările sale la Curtea Constituţională a României au fost respinse ca inadmisibile, neavând nicio bază legală”, a declarat Ana Birchall.

„Deşi din păcate preşedintele Băsescu nu este obligat să informeze Parlamentul cu privire la acest mandat, are totuşi posibilitatea să facă acest lucru în conformitate cu prevederile legii (Art. 18, alin. 3), însă alege să nu o facă. Nu vorbim de un aviz, vorbim de o simplă informare pe care preşedintele României o consideră probabil inutilă deşi subiectele de pe agenda Consiliului European îl contrazic”, a afirmat deputatul PSD.

„Este ridicol şi lipsit de inteligenţă diplomatică cum preşedintele Băsescu subminează şi ignoră orice fel de autoritate a Parlamentului. Reprezentarea României la Consiliul European nu trebuie să depindă de cine se urcă primul în avionul spre Bruxelles şi cu siguranţă nu trebuie să reprezinte actul unilateral al unei singure persoane. Acest nivel de a privi lucrurile, este specific unui regim totalitarist, nicidecum unui sistem care se pretinde a fi democratic. Trebuie spus că toate statele europene au prevederi legislative sau cutume care obligă, într-un fel sau altul, premierul sau preşedintele statului respectiv să informeze Parlamentul cu privire la mandatul de reprezentare la Consiliul European atât înainte, cât şi după întâlnirile Consiliului. Nu înţelegem de ce România trebuie să facă excepţie de la această regulă”, a mai declarat secretarul Comisiei pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare