Peste 1.000 de amenzi date de polițiștii rutieri din Timiș șoferilor care nu poartă CENTURA de siguranță

- Advertisement -

În perioada 7-14 septembrie 2014, la nivel naţional, s-a derulat din nou acţiunea ”Seatbelt Operation” pentru creşterea gradului de siguranţă a traficului rutier, prin reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora ca urmare a nefolosirii centurii de siguranţă coroborată cu alte cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Nefolosirea centurii de siguranţă şi celelalte abateri care pun în pericol siguranţa traficului rutier (excesul de viteză, efectuarea unor manevre riscante de depăşire, neacordarea priorităţii celor în drept etc.) conduc la rănirea gravă a persoanelor implicate în evenimente rutiere.

Astfel, poliţiştii timişeni au desfăşurat acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor rutiere privind folosirea centurii de siguranţă pe principalele artere din municipiul Timişoara dar şi pe drumurile judeţene şi naţionale. În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au aplicat 1.002 sancţiuni contravenţionale pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Aceste acţiuni au avut ca scop impunerea unui climat de disciplină în domeniul circulaţiei rutiere în ceea ce priveşte respectarea regulilor de circulaţie şi a normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice, precum şi asigurarea unui climat de siguranţă sporit pentru toţi participanţii la traficul rutier.

Foto:thesentinel.com

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare