Biserica-Adormirea-Maicii-Domnului-6

Nu doar şcolile, spitalele, maşinile sau casele particulare au fost grav afectate de furtuna extrem de puternică de duminică seara. A fost nevoie de doar o jumătate de oră pentru ca Timişoara să arate ca după război. Vântul care a bătut cu circa 100 km/h a făcut şi două victime în capitala Banatului. Un tânăr de 24 de ani a murit după ce poarta de la intrare în oraş dinspre Calea Lugojului s-a prăbuşit peste el. De aceeaşi soartă a avut parte şi o femeie, peste care s-a prăbuşit un copac la Grădina Zoologică din Timişoara.

Şi bisericile din judeţ au fost afectate de furtuna de duminică seara. Mai multe lăcaşe de cult au vor avea nevoie de reparaţii la acoperiş. Patriarhia Română va aloca 80.000 de lei pentru repararea bisericilor din Timiş. Banii vor servi la remedierea stricăciunilor produse la 40 de biserici. „La propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc de miercuri, 20 septembrie 2017, a aprobat acordarea sumei de 80.000 lei ca ajutor financiar pentru Arhiepiscopia Timişoarei şi a sumei de 30.000 lei ca ajutor financiar pentru Arhiepiscopia Aradului, în vederea refacerii bisericilor afectate de fenomenele meteorologice severe care au avut loc în Mitropolia Banatului, duminică, 17 septembrie 2017”, transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Articolul precedentMini Robu. City-managerul Robert Kristof ceartă presa locală pe Facebook
Articolul următorDeocamdată, Timişul primeşte doar 2,2 milioane de lei de la guvern pentru pagubele de după furtună
Dacă nu dai dovadă de bun simţ te poţi trezi cu IP-ul blocat şi nu vei mai putea intra pe voceatimisului.ro Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII