AcasăStiriSocialPeste 40 de biserici din Timiş, afectate după furtuna de duminică. Patriarhia...

Peste 40 de biserici din Timiş, afectate după furtuna de duminică. Patriarhia dă bani pentru reabilitare

Nu doar şcolile, spitalele, maşinile sau casele particulare au fost grav afectate de furtuna extrem de puternică de duminică seara. A fost nevoie de doar o jumătate de oră pentru ca Timişoara să arate ca după război. Vântul care a bătut cu circa 100 km/h a făcut şi două victime în capitala Banatului. Un tânăr de 24 de ani a murit după ce poarta de la intrare în oraş dinspre Calea Lugojului s-a prăbuşit peste el. De aceeaşi soartă a avut parte şi o femeie, peste care s-a prăbuşit un copac la Grădina Zoologică din Timişoara.

Şi bisericile din judeţ au fost afectate de furtuna de duminică seara. Mai multe lăcaşe de cult au vor avea nevoie de reparaţii la acoperiş. Patriarhia Română va aloca 80.000 de lei pentru repararea bisericilor din Timiş. Banii vor servi la remedierea stricăciunilor produse la 40 de biserici. „La propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc de miercuri, 20 septembrie 2017, a aprobat acordarea sumei de 80.000 lei ca ajutor financiar pentru Arhiepiscopia Timişoarei şi a sumei de 30.000 lei ca ajutor financiar pentru Arhiepiscopia Aradului, în vederea refacerii bisericilor afectate de fenomenele meteorologice severe care au avut loc în Mitropolia Banatului, duminică, 17 septembrie 2017”, transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente