Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

„Pietricică” tare pentru bănăţeni. Ceahlăul Piatra Neamţ 1-0 Poli Timişoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Etapa a XV-a a Ligii I le-a pus faţă în faţă pe una dintre surprizele campionatului – Ceahlăul Piatra Neamţ, echipă clasată pe locul 5 şi pe Poli Timişoara – nou-promovata surpriză a debutului de campionat, care s-a stins însă pe parcurs.

Partida de sub Pietricica începe cu cu câte o fază la fiecare poartă, oaspeţii testând reacţia apărării adverse prin şutul lui Szekely, care trimite mingea alături. Minutul 17 al meciului aduce prima fază importantă a meciului, când Constantinescu este faultat în careu de Scutaru (foto), iar centralul Colţescu acordă, destul de uşor, lovitură de pedeapsă. Golubovic trage din penalty, dar Nuno Claro dovedeşte încă odată că este între portarii de top ai Ligii I şi respinge şutul păstrând tabela imaculată. Nemţenii se instalează în jumătatea elevilor lui Şunda, iar Cânu şi mai apoi Golubovic încearcă marcarea primului gol. Pe final de repriza întâi, timişorenii revin în joc dar nu reuşesc să profite de ocaziile create, însă tot gazdele au ultimul cuvânt de spus, prin acelaşi Golubovic, dar Nuno Claro este din nou la post.

Repriza secundă debutează cu o schimbare în dreptul gazdelor, pentru ca în minutul 56 Poli să aibă din nou o ocazie de poartă, prin Szekely. Atacantul alb-negrilor şutează peste transversală dintr-un voleu de la 10 metri de buturile lui Jovic, după care moldovenii pun din nou stăpânire pe joc. Chitoşcă de două ori şi o dată Cânu au „atentat” la poarta bănăţenilor, iar când nimeni nu se aştepta, golul vine în minutul 77 la capătul unei faze mai mult decât spectaculoase. Golubovic înscrie cu capul, de la şase metri, după o centrare excenetă venită de la Gheorghiu, iar Nuno Claro era nevoit să se declare învins. Timişorenii nu renunţă la luptă şi încearcă cu disperare egalarea Szekely nereuşind să fructifice o ocazie rarisimă la finalul căreia adversarul i-a suflat mingea chiar înainte ca acesta să apuce să tragă la poartă. Timişorenii presează până la final, dar fără efect pe tabela de marcaj şi sunt nevoiţi să revină la Timişoara fără puncte la zestrea de 19 acumulate în cele 15 jocuri.

Ceahlăul Piatra-Neamţ: Jovic, Rusu, Marc, Cânu, Cazan, Achim, Stană (min. 69 – Onciu), Popadiuc (min. 60 – Garcia), Constantinescu, Gheorghiu (min. 46 – Chitoşcă), Golubovic. Antrenor: Vasile Miriuţă.

Poli Timişoara: Nuno Claro, Belu, Scutaru, Şeroni, Poparadu (min. 80 – Furtado), Petre, Trandu (min. 85 – Keita), Popovici, Gorobsov (min. 68 – Boldea), Bălace, Szekely. Antrenor: Aurel Şunda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare