Lucrari-oprite-Liceul-Lenau

Primarul Timișoarei a anunțat care sunt planurile pentru reabilitarea școlilor, în anul 2016. Printre cele mai importante unități de învățământ care se află pe lista municipalității se numără Liceul C.D. Loga, Liceul Nikolaus Lenau sau Liceul Electromotor.

Cele mai multe dintre școlile aflate pe lista municipalității, care nu necesită lucrări majore, urmează să fie reabilitate din fondurile proprii ale Primăriei Timișoara, fiind prevăzute în bugetul pentru 2016.

„Câteva din cele mai importante obiective sunt: extinderea la un nou corp la Moisil pe Gheorghe Doja, etapa de proiectare; apoi extindere la Grădinița 33, aici avem execuție; extindere la Grădinița 20, aici avem finalizare întabulare și proiectare; extindere la Școala Generală 13, unde se amenajează o sală multifuncțională și săli de clasă; apoi o renovare a clădirii de pe strada 3 august, pentru a muta acolo Grădinița p.p. 16; renovarea și refuncționalizarea Grădiniței 14; mansardare punct termic din incina Colegiului Bănățean; refuncționalizare teren și clădiri pe Calea Aradului, la fostul Liceu Agricol; extindere și mansardare Școala Generală 19; reabilitare termică la Colegiul Tehnic Ion Mincu; reabilitare termică la Colegiul Tehnic Henri Coandă, reabilitare termică la Colegiul Tehnic Elctrotimiș, extindere Școala Generală 30”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, municipalitatea va continua lucrările aflate deja în derulare la liceele din oraș.

„Desigur că vrem să finalizăm lucrările aflate în drulare la C.D. Loga și la Calderon, am avut și zilele trecute întâlniri cu reprezentanții acestora, vrem să finalizăm și al doilea proiect care a fost în derulare la Lenau, de reabilitare a zidurilor exterioare, în sarcina căruia a fost și schimbarea geamurilor”, a mai precizat primarul.

Școlile cu probleme mai mari, cum este Liceul Electromotor, de pe fațada căruia cade tencuiala, ar urma să fie reabilitate cu fonduri europene.

„Suntem pregătiți să introducem o lucrare amplă de reabilitare la Liceul Electromotor, pentru că aici costurile sunt mari, nu demarăm pe venituri proprii deși se impun lucrări de anvergură. Este eligibil acest liceu pentru reabilitarea pe fonduri europene”, a explicat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.