11027489_952516258104529_7959744313403481748_n

Vicepreședintele Mișcarea Populară Timiș, Liviu Mihăiescu, denunță revocarea din funcție a secretarului general al partidului, Caiță Panici. El susține că președinta filialei timișene, Roxana Iliescu, depune eforturi serioase pentru a-l face pe Dorin Cândea membru de partid și că nu ia în calcul dorințele membrilor, care nu vor să își asocieze imaginea cu acesta.

Scandalul în PMP Timiș a început după ce Vocea Timișului a anunțat că Dorin Cândea este pe punctul de a deveni membru. Mai mulți tineri, membri ai partidului, în frunte cu secretarul general Caiță Panici, au organizat o ședință extraordinară în urma căreia au decis să nu îi acorde lui Cândea statutul de membru. Asta din cauză că Dorin Cândea a fost condamnat penal de două ori și nu este străin de traseismul politic, în trecutul său fiind implicat atât în PDL, cât și în PSD. Decizia luată însă a fost contestată de către președintele Mișcarea Populară Timiș, Roxana Iliescu, care a considerat nestatutară ședința în urma căreia s-a decis viitorul politic al lui Cândea în PMP. În plus, ea a decis revocarea din funcție a secretarului general, contrar statutului partidului.

Acum vicepreșdintele filialei timișene a PMP îi dă replica acesteia, pe contul său de Facebook. El spune că Dorin Cândea se bucură de susținerea Roxanei Iliescu, dar și de cea a câtorva membri din conducerea centrală a partidului.

„Când am plecat din PDL datorită îmbârligării politice cu PNL am consimțit că așa este corect pentru principiile și valorile mele. Când m-am înscris în Mișcarea Populară am considerat că aici îmi este locul politic, văzând o mulțime de tineri cu aceleași valori cu ale mele. De câteva zile, mai precis de când a apărut un personaj negativ sub numele de Dorin Iosif Cândea (infractor de drept comun) totul a început să se năruie. Bine, nu a apărut singur, evident. Sunt câțiva iluștrii din linia 2-3 la MP București ( gen Cristian Petrescu.. ) care-l susțin și împreună cu Roxana Iliescu – Preș. MP Timiș aruncă zarurile Mișcării Populare în Bega. Aruncă munca a zecilor de oameni din Filiala Timiș, resursele de timp si implicarea financiară a fiecăruia. Credibilitatea acestor oameni este știrbită datorită ei (n.r. Roxana Iliescu)”, a scris Liviu Mihăilescu, vicepreședintele PMP Timiș.

Astfel, Mihăilescu se alătură tinerilor din Mișcarea Populară care au anunțat că sunt dispuși să renunțe la calitatea de membru, în cazul în care Dorin Cândea le va deveni coleg.

„Nu așa se face politică, domnișoara Iliescu!! Nu așa îți arăți respectul față de colegii din Mișcarea Populară Timiș!! Ești tânără, dar nu este suficient să ai doar acest atuu. Te-ai murdărit pentru Cândea, ai înjosit o mulțime de oameni care ți-au fost alături. Ne-am dorit și ne dorim în continuare să facem o altfel de politică, cu oameni curați, inovatori, cu valori principiale, ca atunci când facem campanie să nu aibă cineva de comentat, să fim arătați cu degetul. Sigur te vei împiedica, împreună cu Cândea. Consiliul Executiv Județean al MP va supraviețui și vei avea nevoie de el cu sau fără colegul nostru Caita Panici. Sau, poate, te vom lăsa împreuna cu Cândea iar noi ne vom dărui mai mult timp familiilor noastre. Referitor la convocarea ședinței din data de 26.01.2016 a fost perfect statutara și a îndeplinit procedura corectă privind respingerea ca membru MP a d-lui Cândea Dorin, Art.55,alin.2 din statutul MP prevede destul de clar care sunt demersurile de convocare a unei ședințe extraordinare, d-ra avocat… Mă opresc aici, mâine o iau de la capăt!”, mai transmite Liviu Mihăilescu.

Tinerii din PMP se pregătesc să trimită o delegație la București pentru a apela la ajutorul conducerii centrale, pentru a lua măsuri.

Dorin Cândea, obișnuit să încalce legea

Din informațiile deținute de Vocea Timișului, pe lângă cele două condamnări penale pe care le are, Dorin Cândea este obișnuit să încalce legea. Am dezvăluit, încă din 2014, faptul că „infractorul Cândea” l-a convins pe primarul comunei Sânandrei, Cladiu Coman (PSD), să comită ilegalități pentru a-l favoriza. Deși Cândea a ridicat o construcție ilegală pe domeniul public, edilul a refuzat să o demoleze, deși legea 50/1991 îl obliga să ia măsuri.

Foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here