Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăCutremur în PMP Timiş, cauzat de Dorin Cândea. Peste 1.000 de membri...

Cutremur în PMP Timiş, cauzat de Dorin Cândea. Peste 1.000 de membri vor să părăsească partidul

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Continuă scandalul la Organizația Județeană Timiș a Mișcării Populare, pe tema acceptării lui Dorin Cândea în partid. După ce, alături de alte câteva sute de tineri din partid, secretarul filialei a luat poziție față de acceptarea unui traseist politic cu condamnări penale, tânărul a fost revocat din funcție de către președintele MP Timiș, Roxana Iliescu.

În urma articolului publicat pe Vocea Timișului, în care dezvăluiam că Dorin Cândea a fost acceptat în PMP Timiș, tineretul din Mișcarea Populară Timiș a reacționat prompt: a organizat o ședință extraordinară în urma căreia s-a decis că politicianul nu va fi primit în partid.

Vă reamintim că Dorin Cândea a intrat inițial în PDL, după care a ajuns și la PSD, fiind implicat în organizarea partidului, dar fără a semna adeziunea de membru. El are două condamnări penale, definitive și irevocabile: una la regimul autoturismelor, recte inmatriculări in fals, unde a primit 2,6 ani cu executare, solutie pronunțată de o instanța din Târgu Mureș si o altă condamnare pentru vătămare corporală din culpă, dictată de Curtea de Apel Alba Iulia, la 8 luni de închisoare. În aceste condiții, sute de membri ai Mișcării Populare Timiș, majoritatea tineri, au decis că nu vor un astfel de personaj coleg de partid. Notificarea a fost făcută de către secretarul general al filialei timișene, Caiță Panici.

Secretarul PMP Timiș, revocat din funcție

Dorin Cândea se pare însă că are persoane care îl susțin, chiar de la conducerea filialei timișene. Spunem asta deoarece Căiță Panici a fost revocat din funcție de către președintele Organizației MP Timiș, Roxana Iliescu, pe motiv că acesta ar fi convocat în mod nestatutar ședința extraordinară și că și-a asumat o poziție oficială fără a avea aprobarea conducerii filialei.

„Considerăm că printr-o astfel de ieșire în afara prevederilor Statutului și în afara prerogativelor funcției pe care o deține, Caiță Panici a urmărit contrar obligațiilor asumate, realizarea unor obiective personale și nu realizarea obiectivelor Mișcării Populare. Trebuie menționat faptul că ședința a fost convocată fără respectarea dispozițiilor Statutului cu privire la convocarea unei ședințe extraordinare și în contextul în care Președintele Organizației Județene Timiș, doamna avocat Roxana Iliescu, era prezentă în București la ședința Consiliului Executiv Național. Luând în considerare toate cele menționate mai sus începând de astăzi, 27 ianuarie 2016, se revoca din funcția de Secretar General al Organizației Județene Timiș a Mișcării Populare, domnul Caiță Panici. Revocarea din funcție a fost aprobată de Consiliul Executiv Național al Mișcării Populare, la propunerea Președintelui Organizației Județene Timiș, av. Roxana Iliescu”, a transmis Roxana Iliescu prin intermediul unui comunicat de presă.

Decizii neconforme cu statutul partidului

Potrivit statutului PMP, un membru poate fi revocat din funcție doar de către Adunarea Locală sau Consiliul Executiv Locale:

„(2) Adunarea Locală sau Consiliul Executiv Local poate decide aplicarea următoarelor sancţiuni pentru membrii organizaţiei locale:
a) avertisment scris;
b) suspendarea din funcţia de nivel local deţinută în cadrul Partidului;
c) suspendarea din calitatea de membru al Partidului pentru membrii care nu ocupă o funcţie de nivel judeţean sau naţional în cadrul Partidului, sau pentru membrii care nu ocupă o funcţie publică de nivel judeţean sau naţional.
(3) Suplimentar, Adunarea Locală poate decide aplicarea următoarelor sancţiuni pentru membrii organizaţiei locale:
a) revocarea din funcţia de nivel local deţinută în cadrul Partidului”.

Astfel, revocarea lui Caiță Panici din funcție s-a făcut ilegal, fără a respecta statutul partidului.

Dorin Cândea, dorit în partid de Roxana Iliescu

Conducerea PMP Timiș încă se arată interesată de cooptarea lui Dorin Cândea în partid, în ciuda opoziției vehemente a sute de membri.

„Având în vedere faptul că în data de 27 ianuarie 2016, d-l Caiță Panici în calitate de Secretar General al Organizației Județene a Mișcării Populare Timiș a convocat în mod nestatutar o ședință extraordinară în urma căreia și-a asumat fără drept o poziție oficială a Organizației Județene Timiă, vă aducem la cunostiință că nu a avut loc o ședința statutară a Consiliului Executiv Județean în care să se analizeze validarea sau invalidarea adeziunii la Mișcarea Populară a domnului Cândea Iosif Dorin și în consecință orice decizie este nestatutară”, a mai transmis Roxana Iliescu.

Membrii din PMP iau atitudine

După ce s-au convins că nu se bucură de sprijinul conducerii filialei, aproximativ 1.200 de membri PMP Timiș au anunțat că sunt pregătiți să părăseasă partidul, în cazul în care Dorin Cândea va fi acceptat ca membru. O delegație de 400 de persoane vrea să se deplaseze la București, pentru a discuta cu președintele organizației, Traian Băsescu, pe această temă.

Suntem și noi curioși care este părerea lui Traian Băsescu, care a anunțat că își dorește ca scopul acestui partid să fie acela de a se bate cu corupții, față de cazul din Timiș. Așteptăm cu interes să vedem care este părerea conducerii centrale a PMP Timiș față de acest scandal cauzat de acordarea calității de membru unui politician traseist cu două condamnări penale.

Puteți descărca de mai jos Statutul PMP.

[embeddoc url=”https://voceatimisului.ro/wp-content/uploads/2016/01/Statut-PMP.doc” download=”all” viewer=”microsoft”]

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

1 COMENTARIU

 1. Nu este bine ce se intampla !!!!!!!!!!!
  Clar nu a fost respectat statutul MP cand a fost revocat din functie secretarul general !
  Doamna presedinte ce facem ???? Daca cineva nu accepta orice vrea presedintele organizatiei este revocat din functie ???? Va transformati in PSD ????Daca adeziunea domnului Candea nu a fost acceptata e membrii de partid ,de ce insistati sa distrugeti organizatia ????
  Revocarea din functie a fost nestatutara , nu sedinta convocata de membri CEJ ai organizatiei !!
  Aveti grija ca patati numele MP si distrugeti munca tinerilor de mai mult de un an de zile !!
  Sunt constient ca aveti nevoie de voturi dar nu in orice conditii !!!
  Pacat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare