soseaua-de-centura

Deși obiectivele Timișoarei nu se regăsesc nici anul acesta în bugetul național, primarul  Nicolae Robu încă mai speră la finanțare, cel puțin pentru centura de sud a orașului. În caz contrar, edilul spune că va apela din nou la sprijinul timișorenilor, pentru a organiza un protest îndreptat împotriva Guvernului Cioloș.

Primarul Timișoarei spune că s-a deplasat la București pentru a solicita fonduri pentru obiectivele de importanță majoră pentru oraș: centura de sud, un stadion de 42.000 de locuri și o sală polivalentă de 15.000 de locuri. Dacă pentru stadion și sala polivalentă edilul spune că a primit un răspuns încurajator, cele două obiective fiind cuprinse în portofoliul Companiei Naționale de Investiții, Ministerul Transporturilor nu a fost la fel de prompt. Nicolae Robu dă vina pe angajații de la Ministerul Transporturilor pentru faptul că centura de sud a fost din nou exclusă din planurile pe 2016.

„Am așteptat să primesc un răspuns și de la Ministerul Trasporturilor. N-am primit nici astăzi, deși a trecut multă vreme de atunci. Aflăm că în acest an vor fi finanțate centuri la Bușteni, la Rădăuți, la Caracal, la Comarnic, la Mihăilești, târgu-Jiu, Craiova Sud, Carei, Tecuci, Bârlad și mai sunt o mulțime, dar la Timișoara nu. Păi ce specialiști pot fi acei indivizi din Ministerul Transporturilor, care nu pot înțelege că nu-i niciunde o necesitate mai stringentă centura ca la Timișoara. Aceștia sunt niște indivizi fără noimă care în mod sigur au fost puși acolo pe criterii politice și care evident că-l dezinformează pe ministru. Nu ministrul trebuie să cunoască aceste lucruri, pentru că sarcina lui e alta. Eu sunt convins că dacă ministrul ar fi corect informat n-ar putea să emită centura Timișoarei de pe lista de obiective pentru 2016”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul însă se declară optimist și le mai acordă o săptămână angajaților din Ministerul Transporturilor pentru a remedia situația. În caz contrar, este decis să apeleze la sprijinul timișorenilor.

„Încă mai sper într-un act de comunicare care să schimbe lucrurile. Dacă nu am un angajament până săptămâna viitoare, voi începe ofensiva și așa cum am intenționat să organizez un miting pentru centura Timișoarei când la guvernare era PSD-ul, sunt dispus și ferm hotărât să organizez un miting și acum, pentru că încă o dată pentru mine contează Timișoara și timișorenii și nu cine este la guvernare. Deocamdată eu am tot respectul pentru domnul ministru Cioloș, partidul meu oferă sprijin în continuare, dar în ceea ce privește tratarea Timișoarei, dezamăgirea este profundă”, a mai precizat Nicolae Robu.

Un astfel de apel a mai fost lansat de către primar și în cursul anului trecut, dar protestul nu a mai avut loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.