Poli iese din obiectiv după înfrângerea cu Astra. Vezi câteva date statistice după cele 16 etape ale Ligii I

- Advertisement -

După înfrângerea de pe „Dan Păltinişanu” cu Astra Giurgiu, scor 1-2, Poli timişoara coboară din nou în clasamentul Ligii I, ajungând acum pe locul 11, din 18 echipe şi fiind la doar cinci puncte de zona „fierbinte” a echipelor retrogradante.

Eşecul cu Astra Ploieşti a fost al şaptelea din actuala stagiune, chair dacă, exceptând înfrângerea cu 0-3 contra Stelei (la Bucureşti), Poli a pierdut la limită toate jocurile din Liga I.

Bănăţenii au disputat până acum 8 meciuri în deplasare şi tot opt acasă. Dacă pe „Dan Păltinişanu” au reuşit trei victorii, două egaluri şi trei înfrângeri, în meciurile în care elevii lui Şunda (în primele zece etape ai lui Velcea) au jucat din postura de oaspeţi, au două victorii, tot două egaluri şi patru înfrângeri.

Dacă tot am adus aminte de antrenori, în cele şase etape de când o conduce pe Poli, Şunda a obţinut două victorii, două remize şi trei înfrângeri, un minus comparativ cu Vali Velcea, fostul tehnician al lui Poli reuşind în primel şase etape să claseze echipa pe locul şapte şi să aibă trei victorii un egal şi două înfrângeri. Astfel, ţinând cont de acelaşi număr de partide, după primele şase jocuri pe bancă a celor doi tehnicieni, Velcea a obţinut zece puncte, în timp ce Şunda a luat doar 8 puncte.

Raportat la ultima partidă disputată de Poli, putem aminti faptul că Florin Nanu a marcat vineri seară primul gol în Liga I. Dintre cele 15 reuşite ale alb-negrilor, 9 au fost marcate de atacantul Szabolcs Szekely, acesta fiind urmat de Bărbuţ, cu două reuşite, în timp ce Şeroni, Nanu, Boldea şi Gorobsov au reuşit cât o singură dată să înscrie în acest sezon.

În 2013, Alin Şeroni este cel mai „longeviv”, fiind jucătorul cu cele mai multe minute petrecute în teren pentru Poli, fundaşul central totalizând 1.350 de minute. Szekely figurează, datorită numărului de goluri marcate, pe locul doi în topul golgheterilor, alături de Eric (de la Pandurii), cu cele nouă goluri, fiind în acelaşi timp şi ocupantul unui loc fruntaş în ceea ce priveşte eficienţa sa, reuşind să marcheze un gol la fiecare 140 de minute jucate.

Următoarea partidă pe care alb-negrii o vor disputa în acest sezon va avea loc vineri, 6 decembrie 2013, cu începere de la ora 20:30, pe terenul celor de la Concordia Chiajna. Ilfovenii sunt vecinii noştri în clasament, poziţionându-se pe locul 10, dar având numai 14 meciuri disputate. Jocul va fi transmis în direct de DigiSport.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img