AcasăStiriEducatiePoliția Locală face educație preventivă în liceele din Timișoara

Poliția Locală face educație preventivă în liceele din Timișoara

În ultimele săptămâni, în cadrul programul de educație preventivă, demarat în rândul elevilor de la cele zece școli arondate în conformitate cu dispozițiile planului de măsuri elaborat și implementat în cadrul Sistemului Integrat de Ordine și Siguranță Publică, polițiștii locali i-au vizitat pe elevii din  Liceele F.S. Nitti, Nikolaus Lenau, William Shakespeare, Școala Generală nr. 1, J.L. Calderon. Astăzi, agenții au fost la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida.

Astfel,  peste o sută de elevi din clasele IX-XII au fost familiarizați cu prevederile unor fapte contravenționale prevăzute de HCL 371/2007, precum aruncarea de deșeuri, desenarea cu grafitti, turarea motoarelor sau deteriorarea si distrugerea spațiilor verzi, a băncilor, coșurilor de gunoi sau echipamentelor din parcuri, fapte prevăzute de Legea 61/1991, republicată, privind adresarea de injurii, consumul de alcool, alarmarea nejustificată a organelor de ordine și siguranță publică, dar și fapte de natură infracțională precum furturi, tâlhării, loviri și alte violențe cărora le pot cădea victime sau pot fi chiar autorii acestora. Li s-a explicat și li s-a atras atenția asupra faptului că astfel de fapte săvârșite, uneori în joacă sau din neștiință, pot avea consecințe grave pentru viitorul lor.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente