Poliţiştii acţionează în zona unităţilor de învăţământ

- Advertisement -

Odată cu începerea cursurilor semestrului II în unităţile de învăţământ preuniversitar, poliţiştii timişeni au reluat activităţile în zona unităţilor de învăţământ.

Pe tot parcursul anului şcolar poliţiştii acţionează în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Vor fi verificate societăţile comerciale amplasate în zona unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, precum şi dacă se comercializează substanţe cu efect psihotrop.

În acest sens, la data de 16.01.2013, poliţiştii vor desfăşura activităţi în unităţile de învăţământ, având ca scop prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. De asemenea, se va acţiona pe raza întregului judeţ în scopul prevenirii şi combaterii absenteismului şi abandonului şcolar în localuri/baruri/ internet-cafe-uri pentru depistarea elevilor care lipsesc de la cursuri.

POLIŢIA ROMÂNĂ RECOMANDĂ TINERILOR:
• Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant

• Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător;

• Nu intraţi în anturaje dubioase!

• Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc;

Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii;

• Dacă aveţi ocazia, combateţi delincvenţa legată de droguri, demascând plasatorii şi eventualii consumatori!

• Circulaţi numai pe trotuare sau pe potecile laterale ale drumurilor;

• Nu vă angajaţi în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

• Traversaţi numai pe “zebră” şi numai la culoarea verde a semaforului electric;

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare