În zilele de 21 şi 22 ianuarie 2015, între orele 11:00 și 14:00, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea furturilor de autoturisme, pe raza municipiului Timişoara. Oamenii legii au purtat discuţii cu cetăţenii în scopul informării acestora cu privire la modurile de operare folosite de infractori şi importanţa adoptării unor măsuri de siguranţă ce stau la îndemâna tuturor, pentru prevenirea furturilor de autoturisme.

Pe timpul acţiunilor în teren au fost distribuite materiale informativ-preventive, în scopul însuşirii măsurilor ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni.

PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DE AUTOTURISME, POLIȚIȘTII VĂ RECOMANDĂ:
– PARCAŢI autoturismele numai în locuri special amenajate, iluminate şi pe care le puteţi supraveghea;
– NU LĂSAŢI niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi doar câteva minute;
– INSTALAŢI-VĂ sisteme de alarmare şi dispozitive antifurt. Evitaţi improvizaţiile!
– VERIFICAŢI înainte de a pleca de lângă autoturism, dacă portierele, portbagajul şi capota sunt încuiate şi dacă sistemul de alarmă este activat, întrucât acesta poate fi bruiat şi nu primeşte semnalul de la telecomandă, autoturismul rămânând deschis;
– REPARAŢI autoturismul numai la ateliere autorizate şi nu la ”meseriaşi ocazionali” (se pot face mulaje după chei);
– NU ÎNCREDINŢAŢI autoturismul persoanelor necunoscute;
– DACĂ VINDEŢI un autoturism, nu-l oferiţi eventualilor cumpărători pentru ”probe”, s-ar putea să rămâneţi fără el.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.