Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Premieră medicală: Craniu artificial SF, implantat unui pacient

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
9.9 ° C
11.1 °
8.4 °
70 %
7.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
16 °
Dum
7 °
lun
2 °
mar
3 °

Implanturile 3D sunt tot mai populare în întreaga lume. Implanturile dentare, genele 3D sau mandibulele din titan realizate cu ajutorul imprimantelor 3D demonstrează evoluția uimitoare a tehnologiei.

În Statele Unite, ultima inovație o reprezintă o operație în premieră, în cadrul căreia 75% din craniul unul pacient a fost înlocuit cu o replică realizată cu o imprimantă 3D. Pe baza modelului computerizat, o imprimantă 3-D a printat piesa respectivă, strat cu strat, dintr-un material numit poli-eter-ceton-cetonă (PEKK).

Se pot realiza detalii foarte fine ale suprafeţei sau ale marginilor, care ajută la creşterea ţesuturilor şi fixarea corectă a implantului, potrivit Discovery News.

Compania americană Oxford Performance Materials a fost avizată de către Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA să realizeze aceste implanturi destinate operațiilor craniului. Tehnica pare una desprinsă din filmele SF, dar compania are deja planuri mai mari.

Creatorii de implant speră că vor putea folosi tehnologia 3D pentru a înlocui oasele lipsă sau deteriorate și din alte părți ale corpului.

Operația de pe 4 martie s-a bucurat de un real succes, iar victime ale accidentelor de mașină, bolnavii de cancer sau soldații răniți ar putea benefcia pe viitor de această tehnologie inovatoare.
sursa:ro.stiri.yahoo.com

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare