Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Prima înfrângere pentru Poli, exact în derby-ul de la Arad. UTA 1-0 Poli

- Advertisement -

După e serie excelentă în care elevii lui Velcea nu au cunoscut gustul înfrângerii, vineri a sosit şi primul moment „amar” al acestui sezon. ACS Poli a fost învinsă la Arad, de UTA, cu scorul de 1-0, la finalul unui meci în care „centralul” partidei – Găman – a refuzat un gol perfect valabil bănăţenilor.

Start perfect pentru Poli în derby-ul Vestului, însă doar startul a fost perfect. Prima ocazie, ce intră în contul timişorenilor chiar în minutul 1, în partida de la Arad, i-a aprarţinut timişoreanului Nanu, care a şutat perfect la colţul scurt, însă portarul „Bătrânei Doamne”, Amadio, a făcut minuni în poarta arădenilor, chiar din debutul meciului. Următoarea mare ocazie a meciului s-a aflat în vârful ghetei atacantului polist Szekely, care, în minutul 4, l-a încercat din nou pe Amadio, care a respins şutul în corner, lovitură de colţ executată de Petrovic, mingea fiind respinsă din nou de goalkeeper-ul arădean. Cel mai periculos om de pe teren a fost, fără îndoială, arădeanul Laso, care în doar două minute a avut şansa deschiderii scorului, mai întâi cu un şut de la 25 de metri trimis peste transversala lui Pap (minutul 12), care a debutat oficial pentru Poli, bifând prima partidă în Liga a II-a, cea de-a doua ocazie a aceluiaşi Laso venind în minutul 13, acesta şutând în plasa laterală. Cea mai importantă fază a partidei a avut loc în minutul 45, când Nohai executa o lovitură de colţ, la finalul căreia Şeroni trage tare la poartă şi înscrie cu ajutorul barei laterale. Bucuroşi de deschiderea scorului, alb-negrii s-au îndreptat înspre banca tehnică pentru a se bucura alături de antrenorul lor, nefiind atenţi la faptul că tuşierul a ridicat fanionul, semnalizând offside la Petrovic; aflat pe traiectoria mingii; însă neparticipând la această fază. La finalul acestei situaţii, acelaşi Petrovic a fost „cadorisit” cu cartonaşul galben de centralul Găman, pentru proteste.

La reluare, UTA are prima ocazie prin Silvăşan, care este semnalizat în offside. După o altă ocazie irosită de alb-negrii, arădenii deschid scorul prin Laso, un jucător care pare, cel puţin în acest meci, din altă Ligă, iar scorul devine 1-0. Două minute mai târziu, Nohai vede al doilea galben pentru un fault din spate asupra lui Neagu, Poli rămânând în „10”. Velcea schimbă, introducându-l pe Dina în locul lui Nanu, iar în minutul 67, îl introduce şi pe Trandu în locul lui Poparadu, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Cu zece minute înainte de finalul meciului, Dina îi pasează lui Szekely, pe culoar, cel din urmă reuşind să-l dribleze pe Amadio, trage la poartă, însă mingea este respinsă de Ene. Partida se încheie în aplauzele celor peste 6.000 de spectatori veniţi pe arena Francisc Neumann pentru a-şi susţine echipa la administrarea primei înfrângeri a rivalei din Timişoara.

UTA Arad: Amadio – Matei, Gligor (c), Siminic – Feussi, Mărginean, Lazea, Neagu (min. 81 Bîrză) – Monac (min. 72 Ene), Silvăşan (min. 77 Voiculeţ), Laso. Antrenor: Adrian Falub.

ACS Poli Timișoara: Pap – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge (min. 72 Bărbuț), Poparadu (min. 66 Trandu), Ov. Petre (c), Nanu (min 58 Dina) – Boldea, Szekely. Antrenor: Vali Velcea.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore