Primul meci din 2013, decisiv pentru continuarea în Cupa Ronâniei

- Advertisement -

BC Timișoara joacă vineri 4 ianuarie, începând cu ora 18:00, la Sibiu, returul sfertului de finală al Cupei României, în caompania celor de la CSU din localitate. BC Timișoara se califică în faza următoare în cazul în care nu este învinsă la diferență mai mare de un punct, însă tehnicinul alb-violeților vrea victorie.

Deși finalul anului 2012 a adus nu mai puțin de cinci victorii consecutive, „Leii din Banat’ nu se culcă pe-o ureche, și vor încerca să continue pe aceeași linie și în 2013. Următoarea țintă, a șasea victorie consecutivă ar aduce trupei lui Srdjan Jovanovic calificarea la turneul final al Cupei României.

Aceștia evoluează la Sibiu, în returul cu CSU, meci în care BC Timişoara are şi varianta unei înfrângeri la un punct diferenţă sau a unui meci egal, însă antrenorul Srdjan Jovanovic merge la victorie: “Cu certitudine, ne dorim victoria, pentru că unul dintre obiectivele noastre este participarea la turneul final al Cupei României. Știm că sibienii au un jucător nou, ceea ce poate fi bine sau mai puțin bine pentru ei, deoarece nu a avut timp să se acomodeze. Noi ne vom concentra la echipa și la jocul nostru, pentru a nu repeta greșelile făcute în meciul tur. Este clar că putem juca mult mai bine decât atunci” a spus Jovanovic înainte de deplasarea la Sibiu.

Tehnicianul alb-violeților are și o problemă, prezența a nu mai puțin de șapte străini în lot, ceea ce-l obligă să lase pe bancă cel puțin un jucător din afara țării. „Vom încerca să speculăm punctele slabe ale Sibiului, dar și să reparăm ceea ce am greșit noi în prima întâlnire. Pentru asta am lucrat întreaga săptămână și sunt sigur că dacă ne facem jocul nostru putem bate pe oricine. Decizia de a-l folosi sau nu pe Garry Gallimore la Sibiu va fi luată după ultimul antrenament dinaintea meciului. Avem șapte străini și vom vedea care dintre ei va rămâne pe tușă” a mai declarat Srdjan Jovanovic, antrenorul BC Timișoara

Partida CSU Sibiu – BC Timișoara, returul sferturilor de finală ale Cupei României, se joacă vineri, 4 ianuarie, începând cu ora 18:00, după ce formaţia bănățeană s-a impus în manşa întâi la doar două puncte diferență, scor 84-82.

“Cea mai uşoară competiţie este Cupa României: sezonul acesta, câştigăm două meciuri şi intrăm în Final Four. Dar va fi poate cel mai important sau cel mai tare meci pe care l-am jucat eu pentru Timişoara, deoarece noi ne dorim să câştigăm un trofeu, iar Cupa e cea mai accesibilă” a adăugat și Bogdan Popescu, jucător la BC Timişoara.

Vineri şi sâmbătă, se joacă şi celelalte trei dispute din sferturile de finală ale Cupei:
– CSU Ploieşti – CSS Giurgiu, vineri, ora 20,00 (în tur, 76-63);
– Gaz Metan Mediaş – BCMU Piteşti, sâmbătă, ora 18,00 (68-74);
– Universitatea Cluj – CSM Oradea, sâmbătă, ora 20,00 (70-76).
Echipele calificate în faza următoare a competiției vor disputa turneul final de patru al Cupei României.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare