Proiect INEDIT cu fonduri UE. Cum vrea o asociaţie din Timişoara să ajute persoanele defavorizate

Date:

Program inedit la nivel naţional, implementat de Asociația Grupul de Acțiune Locală Timișoara, pentru personele defavorizate care locuiesc în cartierele mărginaşe ale marilor oraşe. GAL Timișoara a depus pentru finanţare din partea Uniunii Europene proiectul “Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală a Grupului de Acţiune Locală Timişoara”, proiect prin care asociația vizează reducerea numărului de comunităţi marginalizate (roma şi non-roma), aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, în vederea creării unor oportunități pentru prosperitate.

„Pentru prima oară în Romania la nivel de municipii se vor implementa și se vor finanța din programe europene soluții la nevoile identificate la nivelul oamenilor, care vor aduce prosperiatate marilor aglomerări urbane. Cu alte cuvinte, se pot accesa fonduri europene pentru zonele marginalizate, și implicit pentru problemele pe care populația din aceste zone le-a semnalat spre a fi rezolvate de către insituțiile care au ca și atribuții aceste sarcini. Beneficiând de această oportunitate, s-a format Asociația GAL Timișoara, din diverse entități publice și private, și are ca și scop atragerea a până la 7 milioane Euro pentru cartierele Kuncz, Plopi, Ghiroda Nouă, Crișan, Lunei, dar și părți din cartierele Fabric și Ciarda Roșie. În acest proiect s-a luat ca standard zona Soarelui și dorește ca în vederea prosperității Timișoarei și în urma implementării proiectului cartierele amintite anterior să ajungă la nivelul acestei zone. Astfel, prin acest program nu se vor da bani dintr-un birou, așa cum consideră unii funcționari, ci Asociația GAL Timișoara desfășoară o serie de întâlniri cu persoanele din cadrul Zonelor Urbane Marginalizate pentru a stabili nevoile și dificultățiile întâmpinate de aceștia și pentru a putea identifica soluțiile corespunzatoare la problemele menționate, pentru a avea o Timișoară prosperă”, a declarat Cătălin Tiuch, preşedintele asociaţiei şi fost deputat PSD.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare