Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

PSD anunţă că face plângere penală după împărţirea banilor din Fondul de rezervă al Guvernului! Primarii PSD din Timiş au primit sume derizorii

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °
PSD anunţă că face plângere penală după decizia Guvernului Cîţu de a împărţi 1 miliard de lei din fondul de rezervă, primăriilor din ţară. Social democraţii acuză că 80 la suta din sumă s-a dus către primari PNL şi UDMR. Guvernul a decis să scoata banii din fondul de rezervă pentru finalizarea investiţiilor publice.

Timişului i-au revenit 29 de milioane de lei. În urma împărţirii banilor, majoritatea primăriilor cu edili social-democrați au primit fix 50.000 lei, în timp ce primarii din „famiglia” liberală și primarii UDMR din „fantastica” coaliție au primit fiecare câteva sute de mii de lei, spun cei din PSD Timiş.

Atragem atenția asupra faptului că, în această împărțire făcută de fațadă, nu s-a ținut cont de numărul de locuitori dintr-o localitate sau alta, nici dacă e oraș sau comună, nici de mărimea sau de nevoile comunităților respective. În „mărinimia” lor, guvernanții liberali demiși și disperați, au ținut cont strict de culoarea politică, acționând pe principiul nedorit: cine împarte, parte își face„, spune Călin Dobra, liderul consilierilor județeni ai PSD.

Primarii PSD din județul Timiș vor face demersurile necesare pentru a nu accepta aceste sume modice, nejustificat distribuite. Asta pentru că nu acceptăm ca locuitorii județului Timiș și implicit ai comunităților pe care vremelnic le administrăm să fie nedreptățiți. Spre exemplu, localității periurbane Giroc cu primar PSD, la un număr de locuitori de peste 18 mii, i-a fost alocată suma de 50 mii lei, în timp ce comunei Tormac, cu primar PNL, i s-a alocat suma de 610 mii lei, la un număr de locuitori de sub 3 mii. În plus, nu s-au luat în calcul nici proiectele de dezvoltare ale fiecărei localități în parte sau necesitățile respectivelor comunități„, a spus Marius Stoian, primarul comunei Birda și președintele Filialei Județene Timiș a AcoR.

PSD Timiș va sesiza instituțiile abilitate ale statului și va înainta plângere penală împotriva celor care au instrumentat această nedreptate. După tentativa de cumpărare de voturi la moțiune în schimbul unor funcții în administrație, PNL Timiş continuă asaltul asupra celor mai elementare norme de reprezentativitate, comportându-se ca un veritabil grup mafiot„, spune Alfred Simonis, deputat şi președinte al PSD Timiș.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare