PSD anunţă că face plângere penală după împărţirea banilor din Fondul de rezervă al Guvernului! Primarii PSD din Timiş au primit sume derizorii

- Advertisement -
PSD anunţă că face plângere penală după decizia Guvernului Cîţu de a împărţi 1 miliard de lei din fondul de rezervă, primăriilor din ţară. Social democraţii acuză că 80 la suta din sumă s-a dus către primari PNL şi UDMR. Guvernul a decis să scoata banii din fondul de rezervă pentru finalizarea investiţiilor publice.

Timişului i-au revenit 29 de milioane de lei. În urma împărţirii banilor, majoritatea primăriilor cu edili social-democrați au primit fix 50.000 lei, în timp ce primarii din „famiglia” liberală și primarii UDMR din „fantastica” coaliție au primit fiecare câteva sute de mii de lei, spun cei din PSD Timiş.

Atragem atenția asupra faptului că, în această împărțire făcută de fațadă, nu s-a ținut cont de numărul de locuitori dintr-o localitate sau alta, nici dacă e oraș sau comună, nici de mărimea sau de nevoile comunităților respective. În „mărinimia” lor, guvernanții liberali demiși și disperați, au ținut cont strict de culoarea politică, acționând pe principiul nedorit: cine împarte, parte își face„, spune Călin Dobra, liderul consilierilor județeni ai PSD.

Primarii PSD din județul Timiș vor face demersurile necesare pentru a nu accepta aceste sume modice, nejustificat distribuite. Asta pentru că nu acceptăm ca locuitorii județului Timiș și implicit ai comunităților pe care vremelnic le administrăm să fie nedreptățiți. Spre exemplu, localității periurbane Giroc cu primar PSD, la un număr de locuitori de peste 18 mii, i-a fost alocată suma de 50 mii lei, în timp ce comunei Tormac, cu primar PNL, i s-a alocat suma de 610 mii lei, la un număr de locuitori de sub 3 mii. În plus, nu s-au luat în calcul nici proiectele de dezvoltare ale fiecărei localități în parte sau necesitățile respectivelor comunități„, a spus Marius Stoian, primarul comunei Birda și președintele Filialei Județene Timiș a AcoR.

PSD Timiș va sesiza instituțiile abilitate ale statului și va înainta plângere penală împotriva celor care au instrumentat această nedreptate. După tentativa de cumpărare de voturi la moțiune în schimbul unor funcții în administrație, PNL Timiş continuă asaltul asupra celor mai elementare norme de reprezentativitate, comportându-se ca un veritabil grup mafiot„, spune Alfred Simonis, deputat şi președinte al PSD Timiș.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare