PSD și UNPR au bătut palma pentru alegerile locale din 2016

0
938

Partidul Social Democrat şi Uniunea Naţională pentru Progresul României au semnat, joi, un protocol de colaborare, după mai multe runde de negocieri purtate între Liviu Dragnea, liderul PSD și Gabriel Oprea, cel al UNPR. Protocolul vizează colaborarea celor două partide pentru alegerile locale, se referă la votul într-un singur tur de scrutin, dar și la o candidatură pe liste comune pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc în toamnă.

Protocolul reglementează colaborarea celor două partide pentru alegerile locale ce vor avea loc în iunie 2016, fiind specificat faptul că PSD și UNPR vor lăsa la aprecierea organizațiilor locale stabilirea alianțelor și a candidaților pentru a forma majorități locale și județene. Deci, se dă frâu liber de la centru în stabilirea candidaților pentru primării și a listelor pentru consiliile locale și cele județene.

Documentul se referă și la modificarea legislației electorale. Astfel UNPR s-a angajat să respingă proiectul de lege propus de PNL, prin care se prevede ca alegerea primarilor să aibă loc în două tururi de scrutin.

Cel de-al treilea punct pe care îl atinge protocolul se referă la alegerile parlamentare, astfel cele două partide urmează să decidă în urma rezultatelor alegerilor locale în ce condiții se va participa pe liste comune.

Protocolul a fost semnat joi dimineață, în sala grupului PSD din Camera Deputaților, în aplauzele mai multor parlamentari.

Spune-ţi opinia civilizat!