Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Razboi intre primarul Robu si firma care a reabilitat Piata Badea Cartan. Ce acuzatii grave face compania

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °
Reabilitarea Pieţei Badea Cârţan, subiect de ceartă între primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi firma SC. Building SRL, care a câştigat licitaţia pentru implementarea proiectului de 233.000 de euro. Ieri, primarul Robu a anunţat că proiectul de modernizare a fost abandonat.

„La Badea Cârţan lucrările sunt abandonate, se reamenajează piaţa pentru a se relua activitatea acolo în condiţiile dinainte. Nu ne putem juca să pune în pericol viaţa oamenilor pentru că s-au constatat nişte deficienţe şi de proiectare şi de execuţie am decis să nu mai continuăm. Şi îmi pare rău, era un proiect foarte frumos, am fi avut, dacă profesioniştii şi-ar fi făcut datoria, o nouă piaţă civilizată în Timişoara. Ceea ce avem în Badea Cârţan este depăşit de vremuri, degeaba arată frumos în poză profilul copertinei. Acolo bate vântul, ştim foarte bine ce condiţii sunt, condiţii de lumea a treia. Dar primează securitatea. Nu ştiu cine se ocupă, o societate. Presupun că foloseşte forţele efective. Nu este OK, trebuie să se stabilească vinovăţiile de către instanţa de judecată, pentru că nu o să recunoască nimeni”, a explicat primarul Robu.

SC Building susţine că a trimis peste 40 de adrese către primărie, prin care a informat asupra greşelilor din proiect şi a problemelor. Aceştia susţin că specialiştii trimişi de primar pentru a rezolva situaţia nu aveau pregătirea necesară pentru a înțelege proiectul și activitățile specifice din cadrul șantierului.

„Experiența lor se rezumă la ingenizarea locuinței proprii. În aceste condiții, ne exprimăm dezamăgirea cu privire la declarațiile făcute de Primarul Nicolae Robu, în necunoștință de cauza, înaintea unei expertize de specialitate și a unei sentințe judecătorești Va informăm că S.C. BUILDING TECHNONOLY S.R.L. a solicitat calculele statice în bază cărora s-a întocmit proiectul de rezistentă, în vederea elaborării unei expertize tehnice proprii. Vă informăm că societatea noastră a fost amenință și instigată să respecte un proiect viciat în vederea execuției lucrărilor pentru construirea Pietei Badea Cârțan și implicit să încalce legea. Redam mai jos un extras din adresă nr. 2954/06.12.2017, semnată de președintele Consiliului de Administrație – Agoston Odon. Prin urmare, respectarea acestui proiect ar fi dus inevitabil la respingerea recepției lucrărilor de către inspectorii ISU Banat, deoarece materialele cuprinse în proiectul scos la licitație nu respectau prevederile normelor legale. Iar dacă am fi continuat lucrările, în conformitate cu proiectul tehnic, Piață Badea Cârțan ar fi reprezentat un real pericol, pentru că acolo putea oricând să izbucnească un incendiu de proporții”, susţine compania SC Building SRL.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare