CARNE DE VITEL CU OREZ
INGREDIENTE:
1,5 kg pulpa de vitel
3-4 linguri de faina
1 lingura ulei masline
2-3 catei usturoi
condimente (sare, piper, boia de ardei dulce, condimente carne de vita)
1 cub Knorr de vita
aproximativ 1 l apa
Orezul se prepara ca si la reteta din 26 octombrie.
Carnea de vita se spala si se taie fasii subtiri se condimenteaza si se adauga si lingura de ulei de masline se amesteca bine si se lasa 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele, intre timp se prepara supa din apa la care se adauga cubul de vita si se lasa sa se dizolve bine.Se trece fiecare bucata de carne prin faina si se scutura bine pentru a indeparta surplusul de faina si se prajesc intr-o tigaie antiaderenta.Dupa ce s-a prajit usor se transfera carnea intr-o cratita sau o tigaie mai adanca si se adauga treptat supa de vita se lasa sa fiarba bine si la nevoie se mai adauga apa.Cand este aproape gata se adauga usturoiul pisat se mai lasa 5 minute apoi carnea se transfera in alta tigaie sau cratita iar sosul rezultat se strecoara cu o sita si se adauga peste carne se mai lasa cateva minute pe foc, rezultand un sos fin si nu prea gros.Este gata de servit impreuna cu orezul care se prepara exact dupa reteta din data de 26 octombrie.Este delicios
Va doresc Pofta Buna!!!!