Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

RETETA ZILEI -30 IANUARIE

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

MINI AMANDINE

INGREDIENTE:

6 ouă

200 g zahăr

30 ml apă

30 ml ulei

20 g cacao

8 linguri faina

1 linguriţă praf de copt

Sirop:

400 ml apă

200 g zahăr

2 plicuri capucino de ciocolată

1 sticluţa esenţa de rom

Crema:

3 gălbenuşuri

150 g zahăr pudră

250 g unt (sau margarina Delma sau Rama)

3 linguri de cacao

Glazura la rece:

7 linguri zahăr pudră

2 linguri cacao

2 linguri ulei 2 linguri apă fierbinte

MOD DE PREPARARE:

Blatul: Se bat albuşurile bine cu un praf de sare şi se adăugă zahărul treptat apa apoi galbeusurile frecate cu uleiul, se amestecă totul uşor cu un tel şi apoi se adăugă treptat faina amestecată cu cacao şi praful de copt (toate cernute).Se încorporează uşor. Se pune într-o tavă unsă şi tapetata cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la 180 grade. După ce s-a copt se scoate din tava şi se lasă la răcit. În acest timp se prepară siropul.Se pun ingredientele într-o cratiţă la foc şi se lasa să fiarbă ,când a ainceput să fiarbă se mai lasa 5 minute şi se trage de pe foc şi se adăugă esenţa de rom.

Crema se prepară după cum urmează; Se mixează bine untul sau maragarina cu zahărul pudră până se topeşte şi se adăugă pe rând gălbenuşurile şi apoi cacaua şi se mixaeaza bine până devine o cremă spumoasă.

Se trece la asamblare.Se taie blatul în două, se însiropează bine şi se adăugă crema.Se pune cealalată foaie de blat se însiropează din nou. Deasupra se pune glazura care se prepară amestecând toate ingredientele până devine omogena.Se pune în frigider şi se lasa aproximativ 3 ore sau peste noapte dacă aveţi răbdare (noi nu am avut).Se porţionează şi se serveşte cu multă poftă.

Poftă Bună!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare