Imediat după Anul Nou, mai exact de pe 2 ianuarie 2014, de când cetăţenii au început să renunţe la brazii de Crăciun şi să-i scoată la limita proprietăţii, angajaţii RETIM Ecologic Service au demarat şi activitatea de colectare a acestora.

„Datorită modului de gestionare a deşeurilor, brazii uscaţi nu sunt colectaţi de utilajele care colectează deşeurile menajere şi cu atât mai puţin de cele care colectează deşeurile reciclabile, toate aceste tipuri de deşeuri ajungând la Staţia de sortare” anunţă oficialii Retim.

Brazii sunt colectaţi de utilajele care deservesc activitatea de salubrizare stradală. „Din acest motiv avem rugămintea ca cetăţenii să nu insiste pe lângă angajaţii care colectează deşeuri menajere să le ridice şi brazii uscaţi. Aceştia trebuie depuşi la limita proprietăţii, la loc vizibil, urmând ca la 2-3 zile distanţă utilajele care îi colectează să parcurgă fiecare traseu” mai spun reprezentanţii societăţii.

În cazul în care cetăţenii constată că după acest interval brazii nu au fost ridicaţi sunt rugaţi să anunţe existenţa şi locaţia acestora la Dispecerat sau pe site-ul societăţii la pagina Contact/Sesizări pentru a se comunica echipajelor. Telefoanele care stau la dispoziţia timişorenilor sunt: 0256-499.537 sau 0756-169.627. Colectarea brazilor va continua şi în perioada următoare, atât timp cât va fi necesar.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.