Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportRobu explică de ce nu dispune recuperarea prejudiciului creat prin finanțarea echipelor...

Robu explică de ce nu dispune recuperarea prejudiciului creat prin finanțarea echipelor sportive

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Timișoara a pierdut definitiv procesul cu Curtea de Conturi, care a constatat, printr-un raport de verificare, că finanțarea echipelor sportive de rugby, baschet și fotbal de la bugetul local s-a făcut ilegal. În raport se arată că prejudiciul creat prin alocarea ilegală de bani de la bugetul local se ridică la peste 32.000.000 de lei, iar suma trebuie recuperată. Primarul Nicolae Robu spune însă că mai întâi este nevoie de o verificare contabilă ca la carte, pentru a vedea la cât se ridică prejudiciul. Cristian Brâncovan le-a cerut ieri aleșilor locali, în cadrul ședinței de plen de la Primăria Timișoara, să ia problema în serios și să dispună recuperarea prejudiciului.

Primarul Nicolae Robu a comentat că „domnule Brâcovan, dumneavoastră știți bine că lucrurile stau cu totul altfel. Ce să recuperăm, că nu există la ora actuală niciun prejudiciu stabilit contabilicește. Este vorba despre pierderea procesului cu Curtea de Conturi, proces în care consiliul local, municipalitatea în ansamblul ei, a solicitat anularea raportului Curții de Conturi și instanțele nu au dat curs acestei solicitări.

Prin urmare, în momentul de față abia acum este valabil raportul Curții de Conturi. Ce scrie în raportul Curții de Conturi? Măsură: se va stabili întinderea prejudiciului. Prin urmare, după ce s-a încheiat procesul am dat dispoziții reprezentând interesele municipalității să se treacă la punerea în aplicare a măsurii numărul 1 din raportul Curții de Conturi, întinderea prejudiciului. Asta înseamnă că într-o zi va exista un prejudiciu, nu aproximativ de atât, că nu poți să te îndrepți împotriva cuiva în zona contabilă în termeni aproximativi și atunci când prejudiciul va exista într-o anumită valoare atunci se vor începe discuțiile cu organizațiile. Până atunci s-a făcut tot ce se putea face”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare