Robu le-a scris parlamentarilor de Timiş. Pentru ce le cere voturile

Date:

15 proiecte esenţiale pentru Timişoara, atât numără lista prezentată presei de primarul Nicolae Robu, la începutul acestui an. Obiectivele pentru care primarul spune că este absolut necesar să primim finanţare de la guvern sunt centrul intermodal de mărfuri şi cel de pasageri, modernizarea şi extinderea aeroportului, Muzeul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, finanţarea acţiuniunilor din cadrul proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, centura de sud şi cea de vest, racordul la autostradă de la bifurcaţia Arad – Sânandrei, spitalul regional, institutul oncologic, noua maternitate, noul stadion de 42.000 de locuri, sala polivalentă de 16.000 de locuri, bazin de înot olimpic şi reabilitarea şi modernizarea gării de nord.

Însă, primul pas spre finanţare este includerea lor în bugetul pentru anul 2017, care urmează să fie votat în Parlament. În acest sens, Robu a anunţat că parlamentarii de Timiş trebuie să lase la o parte orgoliile politice şi să colabozere înspre binele oraşului. „Am adresat o scrisoare tuturor parlamentarilor de Timiş în care după ce i-am felicitat pentru dobândirea înaltei demnităţi pe care o au acum i-am rugat să susţină la adoptarea Legii bugetului, care acum este în dezbatere, proiectele pe care guvernul trebuie să le finanţeze în Timişoara. Noi avem propriiile proiecte pe care le vom face, cum am făcut atâtea şi atâtea, însă vrem să vedem că face şi guvernul României ceva pentru Timişoara, că din 2012 nu a mai făcut nimic, ceea ce m-a tot determinat să vin cu acea hârtie pe care scria zero lei. Nu mi-ar face plăcere să reiau acel gest, dar vă spun că am alte markere cu care pot să reiau gestul respectiv şi să scriu din nou zero lei în faţa dumneavoastră dacă va fi cazul. Sper să nu fie cazul. Ceea ce ne dorim noi este să vedem că se fac lucruri importante pentru Timişoara, lucruri devenite necesităţi stringente”, a declarat edilul.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare