Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieRobu le-a scris parlamentarilor de Timiş. Pentru ce le cere voturile

Robu le-a scris parlamentarilor de Timiş. Pentru ce le cere voturile

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

15 proiecte esenţiale pentru Timişoara, atât numără lista prezentată presei de primarul Nicolae Robu, la începutul acestui an. Obiectivele pentru care primarul spune că este absolut necesar să primim finanţare de la guvern sunt centrul intermodal de mărfuri şi cel de pasageri, modernizarea şi extinderea aeroportului, Muzeul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, finanţarea acţiuniunilor din cadrul proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, centura de sud şi cea de vest, racordul la autostradă de la bifurcaţia Arad – Sânandrei, spitalul regional, institutul oncologic, noua maternitate, noul stadion de 42.000 de locuri, sala polivalentă de 16.000 de locuri, bazin de înot olimpic şi reabilitarea şi modernizarea gării de nord.

Însă, primul pas spre finanţare este includerea lor în bugetul pentru anul 2017, care urmează să fie votat în Parlament. În acest sens, Robu a anunţat că parlamentarii de Timiş trebuie să lase la o parte orgoliile politice şi să colabozere înspre binele oraşului. „Am adresat o scrisoare tuturor parlamentarilor de Timiş în care după ce i-am felicitat pentru dobândirea înaltei demnităţi pe care o au acum i-am rugat să susţină la adoptarea Legii bugetului, care acum este în dezbatere, proiectele pe care guvernul trebuie să le finanţeze în Timişoara. Noi avem propriiile proiecte pe care le vom face, cum am făcut atâtea şi atâtea, însă vrem să vedem că face şi guvernul României ceva pentru Timişoara, că din 2012 nu a mai făcut nimic, ceea ce m-a tot determinat să vin cu acea hârtie pe care scria zero lei. Nu mi-ar face plăcere să reiau acel gest, dar vă spun că am alte markere cu care pot să reiau gestul respectiv şi să scriu din nou zero lei în faţa dumneavoastră dacă va fi cazul. Sper să nu fie cazul. Ceea ce ne dorim noi este să vedem că se fac lucruri importante pentru Timişoara, lucruri devenite necesităţi stringente”, a declarat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Capitalele Europene ale Culturii in 2021, Timisoara si Novi Sad sunt partenere

Reprezentanții orașelor Timișoara și Novi Sad, capitalele culturale Europene ale Culturii în 2021, au...

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru Programul...

Primaria Timisoara cere 234 de milioane de euro de la UE pentru proiecte! Cate tramvaie noi cumpara

Primăria Municipiului Timișoara anunță că a depus proiecte cu finanțări europene în valoare totală...