Robu va candida pentru un nou mandat la președinția PNL Timiș: „Sunt un om de echipă, sunt tolerant și iertător”

0
1159

După săptămâni întregi în care a evitat să ofere un răspuns clar, Nicolae Robu a anunăţat astăzi că va intra în cursa pentru şefia PNL Timiş, pentru a ocupa din nou oficial funcţia pe care acum o exercită în regim de interimat. Primarul a renunăţat la conducerea filialei judeţenei imediat după alegerile parlamentare, atunci când preşedinţii filialelor judeţene şi conducerea naţională a PNL şi-au depus demisiile de onoare pentru scorul mic obţinut la alegeri. Deocamdată, Nicolae Robu este unicul liberal care şi-a anunţat intrarea în cursa pentru şefia PNL Timiş. Scrutinul ar trebui să aibă loc până în 2 mai.

„Am răspuns da, este pentru prima dată când am recunoscut că voi candida. Am considerat că este locul potrivit în care să fac anunțul, în mijlocul primarilor. Nu cred că a fost o surpriză, dar vreau să vă spun că eu am cumpănit bine înainte de a lua această decizie pentru că am spus-o cu toată sinceritatea, am avut momente în care am fost tentat să nu mă mai manifest în plan politic, pentru că este evident că eu nu am cum din postura de primar al Timișoarei să candidez la altă funcție. Mă duc la cea de președinte sau nu mă duc deloc. Am considerat că este mai bine să candidez pentru câteva motive: în primul rând, aș vrea să spun că eu sunt în mod detașat persoana cu cea mai mare notorietate pozitivă și încredere la populație atât la nivel local, cât și județean din PNL Timiș. Sunt un om de echipă, sunt tolerant și iertător, sunt capabil să coagulez tot ce are partidul mai bun pentru maximizarea șanselor sale de a se impune în alegeri”, a declarat edilul.

Cât despre conflictul cu primarul din Sânncolau Mare, Dănuț Groza, cu care Robu se plângea că nu mai poate fi coleg de partid, pentru că trag la căruțe diferite, edilul spune că a depășit momentul cu eleganță. „Eu am spus că sunt un om de echipă și am dovedit de-a lungul timpului că nu vreau să mă irosesc în frământări mărunte, că am lucruri importante de făcut. Cred că trebuie să primeze interesele partidului interesele publice pentru care partidele există nivel central”, a mai explicat Robu.

Spune-ţi opinia civilizat!