ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

S-a DESCHIS! Ștrandul termal de la Sânmihaiu German, a revenit ”la viață”. Vezi ce OFERĂ! FOTO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
În 1977, când a fost descoperit primul izvor de adâncime cu apă termală la Sânmihaiu German, toți au rămas dezamăgiți. Se spera în descoperirea unui important zăcământ de țiței. Nimeni nu bănuia că apele de aici vor aduce, peste ani, celebritatea unei comune care nu se distingea prin mai nimic.

Fără prea mare tragere de inimă, regimul comunist de atunci a realizat un fel de ștrand, mai mult o baie comunală, în care sătenii credeau că se pot vindeca de reumatism și alte afecțiuni, datorită temperaturilor extrem de ridicate ale apei, care venea de la o adâncime de peste 2000 de metri. Unii dintre ei chiar s-au vindecat, și renumele apelor termale de la Sânmihai s-a răspândit repede.

Începând cu anul 1990 strandul a intrat in concesiunea unei companii private, iar în urma unor investiții masive, s-a reușit realizarea unei zone de agrement ce include trei bazine, dintre care unul acoperit, terasă, căsuțe de vacanță, etc. Apa care umple fiecare din cele trei bazine vine de la o adâncime de 2.154 de metri, iar din momentul ”privatizării”, investițiile în amenajări continuă, astfel că la fiecare nouă vizită pe care o fac doritorii de ”bălăceală”, sunt toate șansele să descopere noutăți.

Proprietățile apei termale de la Sânmihaiu German:
– adancimea de la care vine apa – 2.154 mteri;
– la ieșire, apa are temperatura de 66 de grade Celsius;
– în bazine, apa își păstrează o temperatură medie de 38 – 40 de grade Celsius;
– aburii încărcați cu minerale au proprietăți relaxante;
– apele sunt benefice afecțiunilor de reumatism, traumatisme neurologice periferice;
– este pură din punct de vedere bacteriologic:
– are un conținut scăzut de săruri minerale;
– este bogată în oligoelemente și siliciu;
– mineralele din apa termală reduc roșeața și inflamațiile pielii;
– are efect împotriva eczemelor.

În afara celor trei bazine cu apă termale, printre care unul este în spațiu închis, administratorul ștrandului amintește de: jacuzzi, hidromasaj, cascadă de apă, bazinul suplimentar cu apă rece sau cel destinat copiilor, șezlonguri, bar și restaurant. Ștrandul de la Sânmihaiu German este deschis de marți până duminică, între orele 9:00 și 2:00 (după miezul nopții), iar acum poate fi găsit și pe pagina de pe Facebook. Prețul unui tichet de intrare este de numai 10 lei.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore